Recreatiegebied Strand Horst

Strand Horst (Ermelo) ligt langs de A28 en is een recreatiegebied van bijna 6 kilometer lang. Het biedt volop mogelijkheden om te ontspannen of sportief te vermaken. Om het recreatiegebied Strand Horst aantrekkelijk te houden en te verbeteren hebben verschillende initiatiefnemers plannen ontwikkeld. Die plannen moeten zorgen voor een kwaliteitsimpuls. In november 2021 is hiervoor een nieuw bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

We zijn in gesprek met initiatiefnemers

Voor Strand Horst zijn door diverse ondernemers verschillende initiatieven ingediend (coöperatie Gastvrije Randmeren, Pitch en Putt, Paintball, Van Den Brink Onroerend Goed, Leisurelands, Telstar Surf, McDonalds, de Jachthaven Strand Horst, Bellini’s en Wok-inn). De gemeente begeleidt de ondernemers op dit moment met het realiseren van die initiatieven.

De initiatieven dragen bij aan het vergroten van het toeristische en recreatieve karakter van Strand Horst waarbij het gebied gedurende het gehele jaar aantrekkelijker wordt. De bestaande stranden blijven hierbij gehandhaafd en voor iedereen toegankelijk.

Openbaar gebied

Leisurelands is grondeigenaar van het gebied en heeft een nieuwe naam gegeven aan zowel Strand Horst en Strand Nulde. De nieuwe naam van beide gebieden samen is “Veluwe aan zee”. De komende jaren is Leisurelands van plan het gebied op te waarderen. Meer informatie hierover staat op hun site die te vinden is onder het kopje Links en documenten.