Ontwikkelperspectief Horst & Telgt

Het college van burgemeester en wethouders heeft samen met de buurtvereniging Horst en Telgt een 'ontwikkelingsperspectief' gemaakt. Dit is een vervolg op het buurtplan uit 2015 en geeft duidelijkheid in de haalbaarheid van kleine ontwikkelingen in dit gebied. Het nieuwe plan moet nog door de gemeenteraad worden vastgesteld.

In het nieuwe plan zijn de gebieden waar ontwikkelingen mogelijk is in het geel aangeven op een visiekaart (zie afbeelding hieronder). In dit gebied is er ruimte voor kleine bouwprojecten. Voor dit gebied waren er nog geen duidelijke eisen voor ontwikkelingen Het nieuwe plan geeft hierin meer duidelijkheid.

Gebiedsvisie Horst en Telgt, de onderlegger van dit ontwikkelingsperspectief. Het hele gebied is het Afwegingsgebied ontwikkelingen, tevens het Kampenlandschap.

Het plan als hulpmiddel

Nieuwe idee├źn met een kleine omvang, worden aan de hand van het nieuwe plan getoetst. Elk deelgebied (zie afbeelding hieronder) heeft zijn eigen kernmerken en voorwaarden voor ontwikkeling. Dit helpt om beter te weten of een bouwplan haalbaar is. Hiermee hopen we dat de plannen voor het gebied, beter passen bij de eisen die gemeente en de buurt hebben gemaakt voor het gebied.

Fijne samenwerking

Het college kijkt terug op een mooie samenwerking met de buurtvereniging. De buurtvereniging is er tevreden over de betrokkenheid en  het samenwerken in een projectteam. Kortom, een samenwerking die voor herhaling vatbaar is!

Terug naar het overzicht Ermelo in ontwikkeling