Bedrijfsbezoeken

Regelmatig brengt het college van B en W een bezoekje aan Ermelose ondernemers. Bent u ondernemer in Ermelo en vindt u het leuk om het college of 1 van de wethouders uit te nodigen voor een bezoek aan uw bedrijf? Neem contact op met de bedrijfscontactfunctionaris.

'Tour d’Veluwe’

Met ‘Tour d’Veluwe’ gaat het college regelmatig op pad om de band met onze vrijetijdssector te versterken.

'Tijdens onze bezoeken maken we kennis met ondernemers, initiatiefnemers en diverse locaties die bijdragen aan een ontspannen verblijf en recreatie in ons mooie Ermelo. Of het nu gaat om grote toeristische trekpleisters of gezellige lokale initiatieven, we willen de volledige diversiteit van de vrijetijdssector ervaren. Deze tour biedt ons niet alleen de kans om een kijkje achter de schermen te nemen, maar ook om bij te praten over de laatste ontwikkelingen in de sector. Zo blijven we op de hoogte van alles wat er speelt!

Ons recente avontuur bracht ons langs Recreatiepark de Bosrand, Buitenplaats het Loo, Bij het Witte Huis, Hoeve Kindergoed, Groepsaccommodatie Aalbertshoeve, Ruitersportcentrum Ermelo, Boerderijcamping de Berkebomen en Organisatiebedrijf Reintje de Vos Gids & Gastheer van het Landschap. Dank aan alle betrokkenen voor het delen van jullie passie en gastvrijheid!'

Tour de Boer

Elk half jaar bezoekt wethouder Ronald van Veen een aantal agrariërs in Ermelo. Dit keer sprak hij Albert van Diest (Telgt) en de familie Mouw (Speuld). Beiden zijn piekbelasters in onze gemeente.

Zij willen met hun kalverenbedrijf stoppen en gebruik maken van de LVB-plus regeling. De Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties met piekbelasting (Lbv-plus) is een subsidieregeling voor veehouders die willen stoppen met hun bedrijf, of met een locatie van hun bedrijf.

We spraken met beide agrariërs over wat het voor hen betekent om te stoppen. En waar de gemeente iets kan betekenen in dit proces. Als een bedrijf dat in meer generaties is opgebouwd moet stoppen, dan is dat pijnlijk: het betekent afscheid van iets waar jaren hard aan gewerkt is.Wij helpen de agrariërs bij het uitwerken van hun keuze. De één verandert zijn kalverenhouderij naar wonen. De ander naar een ander type bedrijf. Het is mooi om deze ontwikkelingen samen mogelijk te maken. Als bedankje voor ons bezoek gaf wethouder van Veen de Ermelose vlag aan de agrariërs.

Wilt ook graag een bezoek van wethouder Van Veen? Neem dan contact op met bedrijfscontactfunctionaris Carien Boesenach via c.boesenach@ermelo.nl.