Recreatiepark De Paalberg

Burgemeester Hans van Daalen en de wethouders Ronald van Veen (portefeuille toerisme) en Arap-John Tighelaar (portefeuille economie) brachten een bezoek aan het Koninklijk Recreatiepark De Paalberg.

Recreatiepark De Paalberg werd in 1920 opgericht door de jeugdbeweging 'Amsterdamse Maatschappij voor Jongemannen'. Het park begon als een kamp voor stadsjongens en padvinders, gelegen op de prachtige Ermelosche heide. In de jaren 60 verschenen de eerste jaarplaatsen voor caravans en chalets. Daardoor richtte het park zich steeds meer op gezinnen. Sinds de overname door VDB Recreatie Groep in 2012 is De Paalberg uitgegroeid tot een modern recreatiepark. Met faciliteiten zoals zwembaden, een restaurant en een uitdagend klimbos. In 2020 ontving De Paalberg het predicaat 'hofleverancier', als eerste (en voor zover we weten enige) camping in Nederland, vanwege haar 100-jarig bestaan.

De Paalberg blijft zich inzetten om het gevoel van het 'echte kamperen' te behouden. Met ruime kampeerplekken en gezinsvelden rond speeltuinen blijft het park een geliefde vakantiebestemming voor gezinnen. Ons bezoek benadrukte de goede samenwerking tussen het park en de gemeente Ermelo, en de waardering voor De Paalberg als een historische en waardevolle toeristische trekpleister.