Identiteitskaart aanvragen of vernieuwen

  • Een identiteitskaart vraagt u aan bij het Huis van Ermelo.
  • Dit kan alleen op afspraak.
  • U betaalt bij het aanvragen.
Afspraak maken

Nodig bij uw aanvraag

Neem alle reisdocumenten die u heeft mee naar de afspraak, ook als deze zijn verlopen. U heeft 1 pasfoto in kleur nodig. Let op de pasfoto-eisen. U betaalt bij uw aanvraag, neem uw pinpas of contant geld mee.

Is uw kind jonger dan 18 jaar? Uw kind en minimaal 1 ouder of verzorger moet aanwezig zijn bij de aanvraag en bij het ophalen. Is uw kind jonger dan 12 jaar? Neem dan ook de schriftelijke toestemming (pdf, 144 KB) van beide ouders (of van degene die het gezag over het kind heeft) mee. Neem ook een geldig identiteitsbewijs van beide ouders (of van degene die het gezag over het kind heeft) mee. Dit mag ook een kopie zijn.

In het Huis van Ermelo staat een pasfoto-automaat. Deze is niet geschikt voor een klein kind of baby. Voor € 9 krijgt u 5 pasfoto's. U moet gepast en met contact geld betalen. Het apparaat geeft geen wisselgeld terug.

Wat u moet weten

Reizen met kinderen

Een kind heeft een eigen identiteitskaart (of paspoort) nodig als u gaat reizen. Ook als het jonger is dan 14 jaar. Als uw achternaam anders is dan die van uw kind, dan kunt u niet zomaar met hen reizen. U heeft dan een bewijs nodig dat u de vader of moeder bent of het ouderlijk gezag heeft. Lees meer over reizen met kinderen op de website van de Marechaussee

Bezorgen

Wilt u uw identiteitskaart laten bezorgen? Geef dat dan aan bij uw aanvraag.

Na uw aanvraag

Na 5 werkdagen kunt u uw identiteitskaart zonder afspraak persoonlijk afhalen. Vraagt u een identiteitskaart aan voor uw kind? Dan moet uw kind ook aanwezig zijn bij het aanvragen en ophalen.

Kosten

Identiteitskaart Prijs Geldigheid
tot en met 17 jaar € 40 5 jaar
vanaf 18 jaar € 75 10 jaar
Extra kosten spoedaanvraag € 57  

Geldigheid

Identiteitskaart Geldigheid
tot en met 17 jaar 5 jaar
vanaf 18 jaar 10 jaar