Informatie voor horeca-ondernemers

Horecaconvenant

Op 18 mei 2015 hebben Ermelose horecaondernemers, de teamchef van de politie en de burgemeester in Café De Veluwe het nieuwe horecaconvenant ondertekend.

In het nieuwe convenant zijn de actuele wet- en regelgeving en de werkwijze rondom de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan  opgenomen. Een onderdeel van het nieuwe convenant is de mogelijkheid voor horecabedrijven tot verruiming van de openingstijden op donderdagavond.

Het convenant bevat verder geformaliseerde afspraken tussen horeca, gemeente, politie en Openbaar Ministerie met als doel door een integrale aanpak ongewenste ontwikkelingen ten aanzien van horeca gerelateerde overlast in de gemeente Ermelo te verminderen of te voorkomen.

Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan

In 2012 is het project Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU) in Ermelo van start gegaan. In dit project werken horeca, politie, gemeente, uitgaanspubliek en bewoners samen aan een veilig en aantrekkelijk uitgaansleven in Ermelo.

Veilig uit in Ermelo

De gemeente Ermelo, politie, Koninklijke Horeca Nederland en Ermelose horecaondernemers gaan notoire overlastgevers in horecagelegenheden gezamenlijk aanpakken. Donderdag 18 april werd het protocol "Collectieve Horeca Ontzegging Ermelo ondertekend.

Het protocol is ondertekend door de burgemeester, namens de gemeente Ermelo, Liesbeth Sterk, districtchef politie Noord West Veluwe en de heer Henk van Emous, voorzitter van de afdeling West-Veluwe Koninklijke Horeca Nederland. Ook de 18 deelnemende Ermelose horecaondernemers zetten hun handtekening.

Naar het overzicht