Informatie horeca-ondernemers

Horecaconvenant

Ermelose horecaondernemers, de teamchef van de politie en de burgemeester hebben het horecaconvenant ondertekend. In het convenant zijn de wet- en regelgeving en de werkwijze rondom de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan  opgenomen. Een onderdeel van het nieuwe convenant is de mogelijkheid voor horecabedrijven tot verruiming van de openingstijden. Het convenant bevat verder geformaliseerde afspraken tussen horeca, gemeente, politie en Openbaar Ministerie met als doel door een integrale aanpak ongewenste ontwikkelingen ten aanzien van horeca gerelateerde overlast in de gemeente Ermelo te verminderen of te voorkomen.

Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan

In 2012 is het project Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU) in Ermelo van start gegaan. In dit project werken horeca, politie, gemeente, uitgaanspubliek en bewoners samen aan een veilig en aantrekkelijk uitgaansleven in Ermelo.

Veilig uit in Ermelo

De gemeente Ermelo, politie, Koninklijke Horeca Nederland en Ermelose horecaondernemers pakken bekende overlastgevers in horecagelegenheden gezamenlijk aan. Deze samenwerking is beschreven in het protocol “Collectieve Horecaontzegging Ermelo”.

Horecaondernemers die deel nemen aan het collectieve ontzeggingsbeleid krijgen de mogelijkheid om horecabezoekers die zich misdragen, de toegang te ontzeggen tot alle deelnemende bedrijven voor een bepaalde periode. In het protocol staat onder welke voorwaarden een collectieve horecaontzegging (CHO) wordt opgelegd en op welke wijze de rechten voor de personen die worden geconfronteerd met een CHO worden gewaarborgd.