Tegeltaxi Ermelo haalt tuintegels gratis op

Wie zijn tuintegels vervangt door groen, kan vanaf juni de tegels gratis laten ophalen door de tegeltaxi. Met deze taxi stimuleren we inwoners om hun tuin groener en duurzamer te maken. Inwoners die gebruik willen maken van de tegeltaxi kunnen zich aanmelden voor één van de ophaaldagen.

Vervang tuintegels door groen

De tegeltaxi is onderdeel van het NK Tegelwippen, dat duurt van 21 maart tot 31 oktober. Tijdens deze landelijke wedstrijd gaan gemeenten de strijd aan om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Inwoners kunnen hun gewipte tegels doorgeven via Veluwe Duurzaam. Daarmee komen er zoveel mogelijk stenen op de teller van elke gemeente. Tijdens het Huis & Tuin Event op 14 mei was de aftrap van de tegeltaxi in Ermelo. Met de taxi maken we het inwoners makkelijker om tuintegels te vervangen door groen.

Voordelen van een groene tuin

Tegels vervangen door groen, geeft veel voordelen. Zo blijft het ’s zomers koeler in de tuin. Daarnaast trekt een tuin met planten, bomen en bloemen insecten en vogels aan. Dat is goed voor de biodiversiteit. Als er ook regenwater wordt opgevangen in een tuin, blijft de bodem langer vochtig. Daardoor voeden planten zich beter. Inwoners die hun tuin groener maken of regenwater opvangen, kunnen subsidie aanvragen via Veluwe Duurzaam.

Vraag subsidie aan

Aanmelden voor tegeltaxi

Wilt u tegels vervangen door groen? Meld u dan aan om gewipte tegels gratis op te laten halen! Via het aanmeldformulier geeft u aan op welke dag uw tegels klaarliggen voor de taxi. De tegeltaxi rijdt op de volgende dagen:

  • Maandag 1 augustus
  • Maandag 5 september
  • Maandag 3 oktober
  • Maandag 31 oktober
Kies uw ophaaldag en meld aan