Opening wandelnetwerk Ermelo

Op woensdag 27 maart werd het nieuwe wandelnetwerk in Ermelo geopend. Wethouder Ronald van Veen en Han van den Heuvel van Routebureau Veluwe plaatsten samen het laatste bewegwijzeringspaaltje. Het wandelnetwerk zorgt voor spreiding van wandelaars en rust voor de natuur.

Stel uw eigen wandelroute samen

Het nieuwe wandelnetwerk bestaat uit meerdere gekleurde wandelroutes. Deze zijn met elkaar verbonden door keuzepunten. Er zijn 7 startlocaties, waaronder de Schaapskooi/Ermelose heide. Wandelaars kunnen de routes combineren door knooppunten met elkaar te verbinden. Zo kunt u uw eigen wandelroute samenstellen.

Het wandelnetwerk is ontwikkeld door Routebureau Veluwe

Routebureau Veluwe ontwikkelde het netwerk, in samenwerking met alle terreinbeheerders in de gemeente Ermelo. Het bureau beheert de routenetwerken op de Veluwe, bestemd voor wandelaars, fietsers, MTB-ers en ruiters. Alle routenetwerken zijn beschikbaar in de digitale routeplanner op www.routesopdeveluwe.nl.

Ondernemers kunnen ook aansluiten op de routes

Bent u ondernemer en wilt u met uw terrein aansluiten op een wandelroute? Dan kunt u dit -tegen betaling- aanvragen bij het Routebureau via www.routebureauveluwe.nl/contact. U krijgt dan een bord en paaltjes op uw terrein, waarmee gasten de dichtstbijzijnde wandelroute kunnen vinden. Deze aansluitingen komen niet in de digitale routeplanner.