Dialoogsessie ‘Opgroeien in een Kansrijke Omgeving’

Maandag 15 april  was de eerste regionale dialoogsessie over OKO: Opgroeien in een Kansrijke Omgeving. Zo’n 70 belanghebbenden uit Ermelo, Harderwijk en Putten kwamen daarvoor bij elkaar in RSG Slingerbos. Samen spraken we over een positieve en gezonde leefomgeving voor jongeren. En waar de komende jaren (extra) aandacht voor moet zijn. Er waren belanghebbenden aanwezig met verschillende achtergronden, wat mooie en interessante gesprekken opleverde.

Aandacht voor 4 gebieden

Begin 2023 sloten we ons als gemeente aan bij OKO van het Trimbos-Instituut. Met OKO werkt iedereen in de gemeente samen aan een positieve leefomgeving voor jongeren in de leeftijd van 10-18 jaar. Het gaat dan om de situatie thuis (gezin), op school, in de vriendenkring (peergroep) en in de vrije tijd. Dit zijn de 4 gebieden waar we binnen OKO naar kijken.

Presentatie cijfers GGD gezondheidsmonitor Jeugd

De GGD houdt elke 2 jaar een gezondheidsmonitor binnen het voortgezet (speciaal) onderwijs. Daarmee is te zien hoe het met de jongeren gaat. Tijdens de dialoogsessie zijn de resultaten van de gezondheidsmonitor uit 2023 gepresenteerd. De deelnemers –waaronder ook lokale partners- bespraken wat belangrijk is in de aanpak en waar de komende tijd aan gewerkt wordt. Dat zijn de speerpunten. 

Op weg naar de aftrap in Ermelo

Op 23 mei is de lokale aftrap van OKO in Ermelo. Hierbij zijn partners aanwezig om mee te praten en aan de slag te gaan met de speerpunten. Wilt u meehelpen om de speerpunten tot acties uit te werken? Meld u dan aan via het aanmeldformulier.