Voorgenomen huwelijk of partnerschap melden

Gaat u trouwen? Vul dan eerst het reserveringsformulier in! Vervolgens ontvangt u van ons een bevestigingsbrief van uw huwelijksdatum met een meldingsformulier van het voorgenomen huwelijk. U kunt de melding schriftelijk doen of u kunt persoonlijk langs gaan bij de gemeente. Maak hiervoor een afspraak.
Trouwen voor de gemeente wordt het burgerlijk huwelijk genoemd. Wilt u ook voor de kerk trouwen? Dan mag dit pas nadat het burgerlijk huwelijk is gesloten.

Je doet de melding in de gemeente waar u gaat trouwen. Woont u beiden buiten Nederland en is in ieder geval één van u Nederlander? Dan doet u de melding bij de gemeente Den Haag.

Voorwaarden

  • We ontvangen de melding van het voorgenomen huwelijk graag twee maanden voor de huwelijksdatum. Wettelijk gezien moet de melding 14 dagen voor het huwelijk in het bezit zijn van de Ambtenaar van de Burgerlijke Stand van de huwelijksgemeente. 
  • U kunt niet eerder dan 1 jaar voor de huwelijksdatum de melding doen.
  • Bij de melding geeft u in totaal 2, 3 of 4 meerderjarige personen op als getuigen.

Wat heeft u nodig?

Bent u in het buitenland geboren, heeft u langere tijd in het buitenland gewoond of heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Dan kan het zijn dat u aanvullende documenten nodig heeft. Neem in dat geval contact met ons op. 

Melden

Via onderstaand formulier kunt u het voorgenomen huwelijk aan ons doorgeven:

Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit of verblijft u in het buitenland gebruik dan het onderstaand formulier:

Naar het overzicht