Trouwlocaties

 • Voor de huwelijksceremonie kunt u kiezen voor de trouwzaal in het Huis van Ermelo. De trouwzaal van het Huis van Ermelo is ook de raadzaal. De trouwzaal biedt plaats aan ongeveer 60 gasten. U kunt hier trouwen van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur - 16.00 uur.
 • We adviseren de trouwzaal van tevoren te komen bekijken. U kunt hiervoor een afspraak maken met een van onze medewerkers via bode@ermelo.nl of op  0341 56 74 09.
 • Mocht u tijdens de ceremonie gebruik van muziek willen maken dan kunt u dit ruim van te voren melden bij een van onze medewerkers via bode@ermelo.nl of  0341 56 74 09.
 • U heeft ook de mogelijkheid uw huwelijk gratis te laten voltrekken. Dit kan op woensdagochtend om 09.00 uur of 09.30 uur. De gratis huwelijken vinden plaats in een spreekkamer in het Huis van Ermelo.
 • Naast de trouwlocatie in het Huis van Ermelo heeft Ermelo een aantal bijzondere aangewezen trouwlocaties. Meer informatie over deze locaties leest u hieronder.
 • Wilt u zelf een trouwlocatie kiezen ergens anders in de gemeente Ermelo? Informeer bij ons naar de mogelijkheden en voorwaarden via burgerzaken@ermelo.nl of  0341 56 73 21. Geef ons minimaal 3 maanden voor de officiële huwelijksceremonie uw locatie door.

Landgoed Staverden heeft een bijzondere sfeer van ruimte, rust, stijl en klasse. De combinatie van rijke geschiedenis, kenmerkende gebouwen, schitterende tuinen en de aanwezigheid van witte pauwen, maken deze plek tot een unieke belevenis. 

Het landgoed is aangewezen als huis der gemeente. Een romantische plek, uitermate geschikt voor buitenhuwelijken.

Hoe bespreekt u deze locatie?

Op de Veluwe, aan de westkant van het Landgoed Staverden, staat een karakteristiek bouwwerk: Kapel Staverden. De kapel, ook wel ‘het kerkje te Staverden’ genoemd, is een sobere en tegelijkertijd verrassende ‘verschijning’ met zijn witgeschilderde wanden, gedrukte tongewelf, hardgebakken rode plavuizen en glas-in-loodramen voorzien van de wapens van alle voormalige eigenaren. Op het in 1875 gebouwde neogotische zaalkerkje prijkt een witte pauw op de windwijzer: het symbool van Staverden en waarvan de veren voorheen de helmen van de graven en hertogen van Gelre tooiden. Diezelfde witte pauw is tevens terug te vinden in het wapen van gemeente Ermelo.

Bent u op zoek naar een trouwlocatie omringd door rust, ruimte en natuur? De rijke historie, bijzondere architectuur en het sobere interieur maken Kapel Staverden tot een unieke en tevens sfeervolle plek voor iedere trouwplechtigheid, zowel kerkelijke als burgerlijke met bovendien voortreffelijke horeca gelegenheden in de nabijheid. 

Hoe bespreekt u deze locatie?

Aan de rand van het dorp, verscholen in een bosrijke omgeving ligt het hotel Heerlickheijd van Ermelo. Dit hotel heeft een aantal trouwzalen, waaronder het prieel. Het romantische prieel ligt in een mooi aangelegde tuin met een mooie spiegelende vijver. Vanuit het prieel heb je een mooi uitzicht op de mooie omgeving. Een prachtige plek om elkaar het ja-woord te geven.

Hoe bespreekt u deze locatie?

 • Reserveer de locatie, datum en de tijd direct bij de eigenaar/beheerder.
 • De te betalen kosten voor het gebruik van de locatie regelt u ook met de eigenaar/beheerder, bereikbaar via 0341 56 85 85.
 • Meer informatie op de website van de Heerlickheijd van Ermelo

Hoeve Kindergoed is de perfecte trouwlocatie voor feesten tot 100 personen. Deze locatie is vooral uniek omdat jullie na het feest met de gasten kunnen overnachten op de Hoeve. 

Hoe bespreekt u deze locatie?

 • Reserveer de locatie, datum en de tijd direct bij de eigenaar/beheerder.
 • De te betalen kosten voor het gebruik van de locatie regelt u ook met de eigenaar/beheerder, bereikbaar via 0341 55 43 23.
 • Meer informatie op de website van Hoeve Kindergoed.

Trouwen op een exclusieve, zeer luxueuze en romantische Landgoed Het Roode Koper betekent idyllisch trouwen in stijl; een rozentuin te midden van 3500 hectare heuvelachtig boslandschap. 

Op deze trouwlocatie ben je verzekerd van alle privacy om in een intieme sfeer met familie en vrienden je huwelijksdag te vieren. De huwelijksvoltrekking en het feest, de high tea of het galadiner kunnen plaatsvinden in de statige villa met zonnige buitenterrassen en in de klassieke siertuinen - ook een romantisch decor op koele zomeravonden en winterse dagen. Huwelijkspartijen op Het Roode Koper vinden voornamelijk plaats op basis van privé gebruik van het gehele landgoed met haar 30 luxe en sfeervolle hotelkamers.

Hoe bespreekt u deze locatie?

 • Reserveer de locatie, datum en de tijd direct bij de eigenaar/beheerder.
 • De te betalen kosten voor het gebruik van de locatie regelt u ook met de eigenaar/beheerder.
 • De eigenaar/beheerder is te bereiken via 0577 40 73 93.
 • Meer informatie op de website van Het Roode Koper.

Trouwen aan het water, wie droomt daar nou niet van. Deze droom kan in vervulling gaan bij Telstar Surfclub, dé beach-wedding expert: Trouwen op strand Horst! Het ruisen van het Wolderwijd op de achtergrond, de wind die altijd meefluistert en genieten van de altijd prachtig ondergaande zon. Water & strand zijn het decor van wat de mooiste dag van je leven kan worden. De Beachclub is een locatie voor een fantastische en romantische bruiloft.

Hoe bespreekt u deze locatie?

 • Reserveer de locatie, datum en de tijd direct bij de eigenaar/beheerder.
 • De te betalen kosten voor het gebruik van de locatie regelt u ook met de eigenaar/beheerder, bereikbaar via 0341 70 10 62.
 • Meer informatie op de website van Telstar Surfclub.

Boutique hotel-restaurant de Zwarte Boer ligt in het schitterende Leuvenumse bos. De eeuwenoude hotel-restaurant heeft een rijke geschiedenis die terugvoert naar het jaar 1600. 

Het prachtige gebouw, van oorsprong een boerderij, stond al bekend als pleisterplaats/poststation. Een postkoets voor personenvervoer maakten hier een tussenstop om hun paarden te verwisselen. De koetsiers kwamen even bij van een lange rit en konden aandacht schenken aan de inwendige mens.

De Zwarte Boer is een bijzonder sfeervolle plek voor jullie huwelijksfeest. Zij verzorgen voor u een receptie, organiseren het diner en een spetterende feestavond. En wat dacht u van overnachten in de bruidssuite? 

Hoe bespreekt u deze locatie?

 • Reserveer de locatie, datum en de tijd direct bij de eigenaar/beheerder.
 • De te betalen kosten voor het gebruik van de locatie regelt u ook met de eigenaar/beheerder, bereikbaar via 0577 40 73 95.
 • Meer informatie op de website van De Zwarte Boer.

Midden in Ermelo staat de Oude Kerk. Een prachtige historische dorpskerk met oude toren uit het jaar 1006. De Hoeve is de oude boerderij naast de Oude Kerk die verbonden zijn door een glazen gang.

Bent u op zoek naar een unieke trouwlocatie, een sfeervolle ruimte met een rijke historie? Dan is de Oude Kerk een mooie en bijzondere plek voor iedere trouwplechtigheid voor zowel het kerkelijk als het burgerlijk huwelijk. De voorzieningen in deze oude kerk zijn modern. De kerk beschikt over zeer goede audiovisuele apparatuur. Ook zijn er een orgel en een vleugel beschikbaar. Bovendien zijn er goede mogelijkheden op horeca gebied in de kerk. Wilt u weten wat er mogelijk is. Koster en beheerder Fennie Wouda staat u graag te woord.

Hoe bespreekt u deze locatie?

 • Reserveer de locatie, datum en de tijd direct bij de koster, Fennie Wouda, te bereiken via 06 42 57 72 61 of via fenniewouda@outlook.com.
 • De te betalen kosten voor het gebruik van de locatie regelt u ook met de koster.
 • Meer informatie op de website van de Oude Kerk.

Zoekt u een kleine historische locatie, dan kunt u terecht in boerderij De Hoeve. De Hoeve is een officiële trouwlocatie midden in het centrum van Ermelo.

De Hoeve is een oude boerderij uit het jaar 1006. Deze werd in 1971 aangekocht. De kerk en de boerderij zijn in dezelfde tijd gerestaureerd. De Hoeve en de Oude kerk zijn met elkaar verbonden door een glazen gang. Deze gang sluit aan op de deuropening aan de noordkant van de kerk.

De Hoeve is het wijkgebouw van de Hervormde gemeente. Hier vinden veel gemeentelijke activiteiten plaats. De voorzieningen in deze oude boerderij zijn modern. Het is er sfeervol en gezellig met goede horecamogelijkheden. Er is goede audiovisuele apparatuur aanwezig. Bij mooi weer, zijn er buiten vele mogelijkheden. Wilt u weten wat er allemaal kan? Beheerder Fennie Wouda staat u graag te woord.

Hoe bespreekt u deze locatie?

 • Reserveer de locatie, datum en de tijd direct bij de koster, Fennie Wouda, te bereiken via 06 42 57 72 61 of via fenniewouda@outlook.com.
 • De te betalen kosten voor het gebruik van de locatie regelt u ook met de koster.

Keuze gemaakt?

Heeft u een locatie keuze gemaakt en deze gereserveerd bij de betreffende locatie? Vergeet dan niet online bij ons de datum en tijd te reserveren.