Restafval en gft

  • Bij elke woning hoort 1 grijze en 1 groene container (140 of 240 liter). Grijs is voor restafval. Groen is voor groente-, fruit- en tuinafval (gft).
  • Elke week leegt REMONDIS of de groene of de grijze container. Op de ophaaldag zet u voor 7.30 uur de container aan de weg. De ophaaldata vindt u in de Afvalwijzer
  • Wanneer een bewoner gaat verhuizen, worden alle containers op het oude adres na vier weken geblokkeerd. Hierdoor kunnen de containers niet meer worden geleegd. Na inschrijving van de nieuwe bewoner(s) op het adres, wordt de blokkade verwijderd.
  • Bij overlijden worden de containers op het adres van overledene geblokkeerd. Deze kunnen dan niet meer worden geleegd. Dit gebeurt 4 weken na het overlijden. Is er nog afval op het adres aanwezig? Dan kunt u dit wegbrengen naar het milieupark, Tolweg 9 in Ermelo. De kosten hiervoor zijn minimaal € 12.

Kosten

U betaalt gemeentelijke belasting voor het ophalen van uw afval. Deze belasting heet afvalstoffenheffing. Wilt u weten wat u betaalt? Bekijk dan de kosten

Gft-emmer

Heeft u geen gft-emmer voor in de keuken? Vraag deze dan online aan. 

Online gft-emmer aanvragen