Hond uitlaten

De gemeente Ermelo heeft 7 losloopgebieden waar uw hond naar hartelust mag rondrennen. De losloopgebieden liggen in de bossen en op de heide.

Losloopgebieden

Bekijk de losloopgebieden op de kaart.

  • Jacob Catslaan: het bos tussen de Jacob Catslaan, de Staringlaan en een gedeelte van de Leuvenumseweg
  • Oude Arnhemsekarweg: het bos direct rondom de trimbaan aan de Ericalaan. Met uitzondering van de recreatieveldjes. Daar is het verboden voor honden, ook aan de lijn.
  • De Groevenbeekse heide
  • De Ermelosche heide (voor een deel), vóór 8.00 uur en ná 16.00 uur. Dit heeft te maken met de schaapskudde die op de heide graast.
  • Ermelosche Zand
  • Strand Horst (laagseizoen tussen 1 oktober en 1 mei)
  • Hessenmeer-Paleisweg

Let op: u blijft wel altijd zelf verantwoordelijke voor uw loslopende hond. Zorg er dus voor dat u uw hond altijd onder controle hebt. De gemeente Ermelo ligt in het natuurgebied De Veluwe. Daarom leven hier veel wilde zwijnen, reeën, konijnen enz. Als u uw hond niet onder appèl kan houden, is het beter om uw hond ook in de losloopgebieden aan de lijn te houden. 

Uitlaten binnen de bebouwde kom

In de gemeente zijn verschillende hondenuitlaatroutes en -plaatsen aangelegd. Het zijn plekken, meestal in het groen, die regelmatig met speciale machines worden schoongemaakt. Laat u uw hond uit op een andere plek? Dan ruimt u de hondenpoep zelf op.

De hondenuitlaatroutes en -plaatsen liggen verspreid in de bebouwde kom en zijn met bordjes aangegeven. Binnen de bebouwde kom mag uw hond niet loslopen. Dit mag wel in de losloopgebieden.

Speeltuinen: verboden voor honden

In speeltuinen, speelveldjes en sportvelden zijn honden niet welkom. Zo wordt voorkomen dat een hond (per ongeluk) daar zijn behoefte doet.