Basisschool met de Bijbel Speulderbrink wint Textiel Race Noord-Veluwe

Basisschool met de Bijbel Speulderbrink uit Ermelo heeft de Textiel Race Noord-Veluwe gewonnen met een verbluffend resultaat! De 18 leerlingen zamelden maar liefst 2637 kilo textiel in, voerden 48 reparaties uit en kregen 4 keer media-aandacht! Hiermee haalden ze een score van 2382!

Als beloning kregen de leerlingen van groep 7 & 8 een cheque van €500,- voor een schoolreis! Een welverdiende prijs voor hun inzet en toewijding aan duurzaamheid. Wethouder duurzaamheid, Ronald van Veen, overhandigde de prijs en prees hen als inspirerend voorbeeld voor anderen. De jongste generatie laat zien dat zij een groot verschil kunnen maken! Van hun prijs staan ze 10% af aan hun sponsorkind van Stichting Woord en Daad uit Brazilie.

Ook een shout-out naar de Koningin Julianaschool uit Ermelo, die een mooie derde plek behaalde in deze spannende race!

De Textiel Race Noord-Veluwe motiveert leerlingen om bewuster om te gaan met textiel. Van kleding tot knuffels, ze hebben geleerd dat repareren, hergebruiken en inleveren in een textielcontainer allemaal bijdragen aan een duurzamere toekomst!

De Textiel Race Noord-Veluwe is een jaarlijks initiatief van de gemeenten Ermelo, Putten, Harderwijk, Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Hattem, in samenwerking met textielinzamelaar Climpex en ROVA.