Melding voorgenomen huwelijk en getuigen

opa en oma met kleinkinderen

Gaan jullie trouwen? Vul dan eerst het reserveringsformulier in! Vervolgens ontvang je van ons een bevestigingsbrief van jullie huwelijksdatum met een meldingsformulier van het voorgenomen huwelijk. Je kunt de melding schriftelijk doen of je kunt persoonlijk langs gaan bij de gemeente. Maak hiervoor een afspraak.
Trouwen voor de gemeente wordt het burgerlijk huwelijk genoemd. Wil je ook voor de kerk trouwen? Dan mag dit pas nadat het burgerlijk huwelijk is gesloten.
Deze melding vervangt vanaf 1 september 2015 de huwelijksaangifte, die ook wel ondertrouw werd genoemd.

Je doet de melding in de gemeente waar je gaat trouwen. Wonen jullie beiden buiten Nederland en is in ieder geval één van jullie Nederlander? Dan doe je de melding bij de gemeente Den Haag.

Voorwaarden

  • We ontvangen de melding van het voorgenomen huwelijk graag 2 maanden voor de huwelijksdatum. Wettelijk gezien moet de melding 14 dagen voor het huwelijk in het bezit zijn van de Ambtenaar van de Burgerlijke Stand van de huwelijksgemeente. 
  • Je kunt niet eerder dan 1 jaar voor de huwelijksdatum de melding doen.
  • Bij de melding geef je in totaal 2, 3 of 4 meerderjarige personen op als getuigen.

Wat heb je nodig?

Ben je in het buitenland geboren, heb je langere tijd in het buitenland gewoond of heb je niet de Nederlandse nationaliteit? Dan kan het zijn dat je aanvullende documenten nodig heeft. Neem in dat geval contact met ons op. 

Melden

Via onderstaand formulier kunnen jullie het voorgenomen huwelijk aan ons doorgeven:

Heb je niet de Nederlandse nationaliteit of verblijf je in het buitenland gebruik dan het onderstaand formulier:

veren

Bruidsboeket
bruidspaar in het gras
Bruidspaar
bruidstaart