HOME  |  Projecten  |  Vervanging afvalcontainers

Vervanging afvalcontainers

Alle inwoners van Ermelo krijgen in de periode mei, juni en juli 2019 nieuwe afvalcontainers. Na 25 jaar zijn de oude containers aan vervanging toe. Ook kunnen we met deze nieuwe containers het afval in de gemeente sneller en efficiënter inzamelen. De vervanging van de afvalcontainers wordt verzorgd door DVL Milieuservice. In de periode mei, juni en juli 2019 wisselen zij je oude gft- en restafval containers om voor nieuwe. Vanaf half mei ontvangen alle inwoners een brief over de omruiling.  

Servicelijn

Heb je op 7 juni nog geen brief ontvangen of wordt je vraag hieronder niet beantwoord? Neem dan contact op met de servicelijn Afval van DVL milieuservice. Zij zijn op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer (0341) 56 57 77. 

Veelgestelde vragen

 1. Waarom krijg ik nieuwe afvalcontainers?
  Na 25 jaar zijn de oude afvalcontainers aan vervanging toe. Ook kunnen we met deze nieuwe afvalcontainers het afval sneller en efficiënter inzamelen.
   
 2. Hoe word ik geïnformeerd over de vervanging van de afvalcontainers?
  Tussen 15 mei en 7 juni ontvang je een brief met retourstickers. In deze brief staat alle informatie over de vervanging van de afvalcontainers in Ermelo. Heb je geen brief ontvangen? Neem dan contact op met de servicelijn afval via telefoonnummer (0341) 56 57  77.
   
 3. Wanneer krijg ik nieuwe afvalcontainers?
  Tussen  20 mei en 21 juni 2019 krijg je de nieuwe afvalcontainers. Je ontvangt de nieuwe containers in elk geval voor de laatste lediging van je oude containers.
   
 4. Hoe zien de nieuwe afvalcontainers eruit?
  Je krijgt een grijze container met grijs deksel voor restafval en een grijze container met groen deksel voor gft-afval. De nieuwe afvalcontainers zien er iets anders uit. Ze hebben een opnamekraag, die gericht naar de straatkant geplaatst moet worden. Aan deze kraag worden ze per twee opgetild en geleegd in het inzamelvoertuig van Remondis.
   
 5. Hoe moet ik de nieuwe afvalcontainers aan de weg zetten?
  Je zet de afvalcontainer aan de weg met het handvat van de straat af. Dus met de opnamekraag gericht naar de straatkant.
   
 6. Moet ik thuisblijven als de nieuwe afvalcontainers worden afgeleverd?
  Nee, je hoeft hier niet speciaal voor thuis te blijven. De containers worden zo dicht mogelijk bij je voordeur afgezet. Je herkent deze aan de adressticker op de linker zijkant.
   
 7. Wanneer kan ik de nieuwe afvalcontainers gaan gebruiken?
  Vanaf 1 juli gebruik je de nieuwe containers. Remondis leegt dan alleen nog de nieuwe afvalcontainers. De oude afvalcontainers worden na 1 juli niet meer geleegd.
   
 8. Wanneer worden de oude afvalcontainers opgehaald?
  Je oude afvalcontainers worden in de weken na 1 juli opgehaald. Alle inwoners hebben een brief ontvangen met daarin informatie over de vervanging van de afvalcontainers. Bij die brief zitten twee retourstickers. Een sticker voor de restafval container en een sticker voor de gft-container. Hierop staat de datum wanneer ze worden opgehaald. Zet je oude containers op die aangegeven datum vanaf 07.00 uur LEEG aan de weg en plak de stickers op de deksels.
   
 9. Ben ik verplicht om mijn afvalcontainers leeg te laten maken voordat deze worden ingenomen?
  Ja, de containers moeten leeg zijn voordat ze worden opgehaald. Deze laatste lediging van je restafval-container (in de week van 17 tm 21 juni) en je gft-container (in de week van 24 tm 28 juni) wordt niet bij je in rekening gebracht.
   
 10. Moet ik thuisblijven als de oude afvalcontainers worden opgehaald?
  Als je de lege afvalcontainers voor 07.00 uur ’s ochtends op de aangegeven datum op de sticker aan de weg zet, hoef je daar niet speciaal voor thuis te blijven. Let op: de afvalcontainers moeten wel LEEG aan de weg worden gezet.
   
 11. Ik ben met vakantie in de periode dat de afvalcontainers worden opgehaald. Wat nu?
  Vraag iemand in je omgeving, je buren of degene die je planten in die periode water geeft om de afvalcontainers op de desbetreffende datum voor 07.00 uur ‘s ochtends buiten te zetten. Vergeet niet om de afvalcontainers LEEG te laten maken voor je op vakantie gaat. Is dit niet mogelijk, neem dan contact op met de servicelijn afval via telefoonnummer (0341) 56 57 77.
   
 12. Ik ben vergeten mijn oude restafvalcontainer en gft-container buiten te zetten. Wat nu?
  Neem alsjeblieft contact op met de servicelijn afval via telefoonnummer (0341) 56 57 77. Wij maken dan een nieuwe afspraak met je.
   
 13. Waarvoor dienen de stickers die ik samen met de brief over de vervanging van de afvalcontainers heb ontvangen ?
  Deze stickers plak je op het deksel van de oude afvalcontainers. Op de datum die op de sticker staat zet je de oude afvalcontainers voor 07.00 uur leeg aan de weg. Dan wordt hij opgehaald. Is dit niet mogelijk, neem dan contact op met de servicelijn afval via telefoonnummer (0341) 56 57 77.
   
 14. Ik heb meerdere afvalcontainers om in te leveren en maar twee stickers ontvangen?
  Neem alsjeblieft contact op met de servicelijn afval via telefoonnummer (0341) 56 57 77.
   
 15. Het adres/huisnummer op de sticker klopt niet. Wat nu?
  Kijk eerst of de afvalcontainer niet per ongeluk verruild is met die van de buren. Als dat niet zo is, neem dan contact op met de servicelijn afval via telefoonnummer (0341) 56 57 77.
   
 16. Ik heb geen stickers bij mijn brief gekregen. Wat nu?
  Heb je tussen 15 mei en 7 juni wel een brief gekregen maar zaten er geen stickers bij? Neem dan contact op met de servicelijn afval via telefoonnummer (0341) 56 57 77.
   
 17. Wat moet ik doen als ik op de door jullie aangegeven datum geen nieuwe afvalcontainers heb gekregen?
  Neem dan contact op met de servicelijn afval via telefoonnummer (0341) 56 57 77. We kijken dan wat er niet goed is gegaan en maken een afspraak voor de omruiling. Er worden alleen containers vervangen bij particulieren. Bij bedrijven worden geen afvalcontainers vervangen.
   
 18. Welke formaten afvalcontainers zijn er?
  Restafval: 240 liter grijze container met grijs deksel
  Restafval: 140 liter grijze container met grijs deksel
  GFT-afval: 240 liter grijze container met groen deksel
  GFT-afval: 140 liter grijze container met groen deksel
   
 19. Ik had een gft-container van 80 liter. Waarom krijg ik nu een gft-container van 140 liter?
  De gft-containers van 80 liter worden niet meer geleverd. Daarom worden ze vervangen voor containers van 140 liter.
   
 20. Als er iets stuk is aan mijn nieuwe afvalcontainer wat moet ik dan doen?
  Neem dan contact op met de servicelijn afval via telefoonnummer (0341) 56 57 77.
   
 21. Waarom kan ik de oude afvalcontainers niet houden en gebruiken.
  Je kunt de oude containers niet houden. Deze zijn eigendom van de gemeente en moeten worden ingeleverd. Deze containers worden volledig hergebruikt als grondstof voor nieuwe containers of andere kunststof producten.
   
 22. Zijn de dagen waarop het afval wordt opgehaald gewijzigd?
  Nee, de inzameldagen voor 2019 blijven ongewijzigd.
   
 23. Wat moet ik doen als mijn oude afvalcontainer niet is leeggemaakt op de aangegeven datum in de brief?
  Neem dan contact op met de servicelijn afval via telefoonnummer (0341) 56 57 77.
   
 24. Kan ik extra afvalcontainers krijgen?
  Het kan zijn dat je meer restafval en/of gft-containers wilt gebruiken dan het aantal stickers dat je heeft ontvangen. Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze servicelijn afval, bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur via telefoonnummer ((0341) 56 57 77. 
   
 25. Kan ik een ander volume afvalcontainer aanvragen? En wat kost dat?
  Tijdens de vervangingsperiode in juni en juli kun je geen ander volume container aanvragen. De nieuwe containers hebben hetzelfde volume als wat je nu gebruikt. Daarna kunt je de container 1x omruilen voor een ander volume. Doe je dat vaker, dan kost dat € 45,30 per ruiling. Neem voor een aanvraag contact op met de servicelijn afval via telefoonnummer (0341) 56 57 77.
   
 26. Mijn oude afvalcontainer is voorzien van een slot. Krijg ik nu ook een afvalcontainer met slot geleverd?
  Ben je op dit moment in het bezit van een container met slot, dan wordt ook de nieuwe container met slot geleverd. De sleuteltjes ontvang je in de brievenbus tegelijk met de container. Heeft de nieuwe container geen slot? Neem dan contact op met de servicelijn afval via telefoonnummer (0341) 56 57 77.
   
 27. Ik wil graag een slot op mijn nieuwe afvalcontainer, maar mijn oude afvalcontainer heeft geen slot. Kan dat?
  Dat kan niet tijdens de omruilactie in juni en juli.. Na de omruilactie kun je een slot aanvragen bij de servicelijn afval via telefoonnummer (0341) 56 57 77. De kosten hiervoor bedragen € 27,20 per container.
   
 28. Ik ben in het bezit van een extra afvalcontainer(s), krijg ik deze ook weer geleverd?
  Op elk adres worden twee nieuwe containers geleverd: één voor restafval en één voor gft. Gebruik je op dit moment meer dan één restafval of meer dan één gft-container? Neem dan contact op met de servicelijn afval via telefoonnummer (0341) 56 57 77.
   
 29. Wat kost een extra afvalcontainer?
  Aan het hebben van een extra container voor restafval of gft zijn geen vaste kosten verbonden. Wel betaal je per lediging van de extra container natuurlijk het ledigingstarief.
   
 30. Wat betaal ik voor de nieuwe afvalcontainers?
  De tarieven voor 2019 veranderen niet. Deze kun je terugvinden op www.ermelo.nl/belastingen.
   
 31. Waarom hebben de nieuwe afvalcontainers een andere vorm dan de oude afvalcontainers?
  De nieuwe containers worden geleegd door inzamelvoertuigen met een ander opnamesysteem. Daardoor gaat het legen sneller en gaan de containers minder snel stuk. Ook het registreren van een lediging is minder foutgevoelig door het nieuwe opnamesysteem.
   
 32. Zijn de nieuwe afvalcontainers ook duurzaam ingekocht?
  Ja, de containers zijn duurzaam ingekocht. Ze zijn voor 50% gemaakt van het materiaal uit oude afvalcontainers. De andere 50% van de grondstof bestaat uit nieuw kunststof. Anders zou het materiaal door invloeden van buitenaf (temperatuur, UV, gewicht) te snel breken.
   
 33. Als ik verhuis, moet ik dan mijn afvalcontainers meenemen?
  Nee, de containers horen bij het huis (adres). Je mag die niet meenemen, ook niet als je verhuist binnen de gemeente.
   
 34. Wat te doen met een gestolen of zoekgeraakte afvalcontainer?
  De chip aan de container bevat een unieke code die is gekoppeld aan je adresgegevens. Het is daarom van belang zo snel mogelijk melding te maken van de vermissing, zodat de chip geblokkeerd kan worden. Je ontvangt vervolgens zo spoedig mogelijk een nieuwe container.
   
 35. Het deksel van mijn nieuwe afvalcontainers sluit niet goed
  Het is goed mogelijk dat het deksel, enkele dagen na afleveren van de container, iets verder open staat. Dit wordt nog iets versterkt door de positie van de rubber dopjes in het deksel. Het deksel trekt zeker weer recht maar dat duurt een paar dagen. Dit proces kun je versnellen door enkele dagen een half gevulde emmer water op het gesloten deksel te plaatsen of de container in de volle zon te zetten.

 36. Waarvoor zijn de rubberdopjes aan de binnenzijde van het deksel van mijn nieuwe container?
  Aan de binnenzijde van het deksel van de nieuwe containers zijn per container 4 rubberdopjes gemonteerd. Dit is voor geluiddemping bij het sluiten van het containerdeksel en tijdens het verrijden van de container. Wanneer het deksel dicht is, vallen deze dopjes op de sluitrand van de container. Daarmee zorgen deze dopjes voor een functionele beluchtingsopening van ca. 0,5 tot 0,7 cm tussen romp en deksel. De beluchting die daardoor ontstaat zorgt voor vermindering van broei,  geuroverlast en maden in de container. Door de opstaande rand onder het deksel kan er nooit van buitenaf regenwater in de container lopen. Het betreft hier een functioneel ontwerp en zeker geen constructiefout.