HOME  |  Projecten  |  Verbouwing gemeentehuis

Verbouwing gemeentehuis

De verbouwing van het gemeentehuis is gestart in juli 2019. We verwachten dat het gemeentehuis in het najaar van 2020 klaar is. Het gebouw is tijdens de verbouwing gewoon open voor bezoekers en medewerkers. De verbouwing is daardoor extra ingewikkeld en gebeurt in drie delen. Als laatste is de publiekshal aan de beurt. Daar krijgen de gemeente, de bibliotheek, de politie en het streekarchivariaat samen een mooi onderkomen.

Tot het najaar van 2020 zijn er steeds bouwactiviteiten in en om het gemeentehuis. Ook zijn er soms tijdelijke afzettingen of omleidingen. Bijvoorbeeld als er een hijskraan staat of omdat er materialen worden gebracht. Sommige parkeerplaatsen zijn niet te gebruiken. Bij het gemeentehuis ontstaat wat overlast  voor voetgangers, fietsers en chauffeurs. De aannemer probeert dit zoveel mogelijk te voorkomen. Maar de overlast helemáál voorkomen is niet mogelijk.


Planning

De verbouwing van het kantoorgedeelte en het vergaderplein is afgerond. De bouwers zijn nu begonnen aan de 3e, en laatste, fase van de renovatie: de publiekshal.

Lees meer over de planning

De verbouwing in beeld

Bekijk foto's van de verbouwing. Ook zie je  voorbeelden hoe het eruit gaat zien. 

Ga naar het fotoalbum