HOME  |  Projecten  |  Subsidieregeling vanaf 7 mei 2020 voor Wijk van de Toekomst

Subsidieregeling vanaf 7 mei 2020 voor Wijk van de Toekomst

Per 7 mei is de subsidieregeling Wijk van de Toekomst van kracht. In de bijlage van de subsidieregeling lees je om welke adressen het gaat.

Als bewoner van de Wijk van de Toekomst kun je subsidie aanvragen voor het nemen van isolatie- en installatiemaatregelen. 

Er zijn twee mogelijkheden: 

1. Subsidie aanvragen met terugwerkende kracht
Heb je tussen 1 oktober 2018 en 7 mei maatregelen genomen en wil je daarvoor met terugwerkende kracht subsidie aanvragen? Ga dan hier naar het aanvraagformulier.

2. Subsidie aanvragen voor maatregelen die je wilt gaan nemen
Wil je subsidie aanvragen voor maatregelen die je binnenkort wilt gaan nemen? Dan heb je een energieadvies nodig. In het advies staat welke isolatiemaatregelen je nog moet nemen om je woning op energielabel B te krijgen. Het advies bepaalt voor welke isolatiemaatregelen je subsidie krijgt. De gemeente werkt hiervoor samen met het energieloket Veluwe Duurzaam. Heb je je  woning al ge├»soleerd tot energielabel B? Dan kun je subsidie aanvragen voor installatiemaatregelen.

Testfase energieadviezen

Het energieadvies waarmee je als bewoner subsidie kunt aanvragen wordt speciaal gemaakt voor de Wijk van het Toekomst. We zijn nog bezig met de ontwikkeling van dit energieadvies. We doorlopen nu met 20 bewoners een testfase. Na deze testfase kan iedere bewoner zich inschrijven voor een energieadvies. Als het zover is, krijgen alle bewoners daarover bericht. De kosten voor het energieadvies kun je volledig uit je subsidiebudget betalen.

Helaas was het door de corona maatregelen niet mogelijk een informatiebijeenkomst te organiseren. Op 18 mei vond daarom voor bewoners een webinar plaats met uitleg over de subsidieregeling. Kijk hier voor de presentatie van de webinar.

Kijk voor alle vragen over de subsidieregeling bij meest gestelde vragen.
Lees hier de hele subsidieregeling.