HOME  |  Projecten  |  JOGG Ermelo

JOGG Ermelo

De gemeente Ermelo wil een samenleving waarin een gezonde leefstijl voor kinderen en jongeren de normaalste zaak van de wereld is. Daarom is Ermelo aangesloten bij het landelijke Jongeren-Op-Gezond-Gewicht programma, kortweg JOGG genoemd. Er zijn inmiddels 121 JOGG gemeenten in Nederland. Zij werken aan het gezonder maken van de leefomgeving van kinderen en jongeren in de leeftijd van 0-19 jaar. De JOGG-gemeenten helpen elkaar, wisselen kennis en ervaring uit en versterken elkaar. JOGG Ermelo maakt deel uit van JOGG Noord-Veluwe.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen en jongeren in Ermelo wel genoeg fruit eten maar te weinig groente. JOGG Ermelo wil daar verandering in brengen door het geven van voorlichting en het organiseren van leuke en sportieve activiteiten waarbij gezond eten, water drinken en bewegen centraal staat. JOGG Ermelo is een lokale aanpak gericht op een gezonde leefstijl en de aanpak van overgewicht bij kinderen en jongeren (0-19 jaar).

In 2014 is JOGG Ermelo gestart als proefproject in de wijk Ermelo West. Ze werken samen met verschillende partijen zoals scholen, sportclubs, huisartsen, buurtsupermarkten, en woningbouwverenigingen samen. Die lokale samenwerking leidt tot betere sport, beweeg- en speelfaciliteiten en voor meer aandacht voor voeding en beweging. Het blijkt een groot succes. Daarom wordt het nu uitgebreid naar geheel Ermelo.

JOGG Ermelo probeert samen met jou te gaan voor een gezonde leefstijl door middel van voorlichting maar ook door leuke activiteiten! JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Jij doet toch ook mee?


Het team

Het JOGG team werkt doorlopend aan het gezonder maken van de leefomgeving van jongeren. Ze stimuleren een actieve en gezonde leefstijl bij kinderen.

Lees meer over het team


Gezonde voeding

JOGG Ermelo stimuleert het eten van groente via ‘de Snoepgroente Campagne’. Dit doen zij met leuke acties en voorlichting.

Lees meer over de campagne


Water drinken

Kinderen vinden water lekker. Maar een fris zoet drankje is ook best verleidelijk. De DrinkWater campagne stimuleert het drinken van water. 

Lees meer over water drinken


Heel Ermelo Beweegt

Heel Ermelo Beweegt stimuleert en organiseert activiteiten voor bewegen, sporten en spelen in de gemeente.

Lees meer over Heel Ermelo Beweegt


Beweging

Bewegen kan altijd en overal! Voldoende beweging  is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Kinderen worden bewust gemaakt van de keuzes. 

Lees meer over beweging


Contact

Neem voor vragen of meer informatie contact op met JOGG-regisseur Marjo de Groot via m.degroot@ermelo.nl of 06 324 53 540.