HOME  |  Projecten  |  Gezonde voeding

Gezonde voeding

JOGG Ermelo voert diverse campagnes voor verschillende doelgroepen. Zo was er in het najaar van 2018 de SnoepGroente campagne. Tijdens deze campagne gingen de kinderen van Kinderdagcentrum ‘Beertje Puk’ op zoek naar snoepgroente in de Albert Heijn aan de Branderskamp, was er tijdens het Sportoberfe(e)st een workshop SnoepGroente en deden leerlingen van Groevenbeek een kennisquiz op het gebied van gezond snoepen. In januari 2019 start er een nieuwe campagne: Gezond Tussend'ooren.  

Gezond Tussend'ooren

Ik heb trek, mag ik iets lekkers?’, iedere ouder kent wel deze vraag. Maar welk tussendoortje geef je tussen de maaltijden door en hoeveel? Dit blijken veel ouders lastig te vinden. Met de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ helpen we jonge ouders op weg met het kiezen van gezonde tussendoortjes.

Als kleine kinderen te veel snacks of ongezonde tussendoortjes krijgen, dan eten zij minder tijdens de hoofdmaaltijden. Ook krijgen zij hiermee te veel suiker en vet binnen. Echter, zij verbruiken veel energie op een dag. Zij hebben tussendoortjes dus wel nodig.

Met allerlei activiteiten wordt het ouders gemakkelijk en aantrekkelijk gemaakt om hun kleintjes gezonde tussendoortjes te geven: onder andere met het uitdelen van boodschappenlijstjes met inspiratietips en weetjes in de supermarkten, met activiteiten op de kinderdagverblijven en in persoonlijk gesprekken met jonge ouders worden ouders op weg geholpen.