HOME  |  Projecten  |  Ermelo Duurzamer

Ermelo Duurzamer

Duurzaam nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws over duurzame ontwikkelingen in de gemeente Ermelo en welke initiatieven de gemeente zelf onderneemt voor een duurzamer Ermelo. 

Lees meer over duurzaam nieuws


Aanvraag elektrisch oplaadpunt

Wilt u elektrisch gaan rijden en heeft u niet de mogelijkheid om op eigen terrein te laden? Dan kunt u een openbare laadpaal aanvragen. Zo willen wij e-rijden stimuleren en zo goed mogelijk faciliteren. 

Meer informatie over het aanvragen


Programma duurzaamheid

De komende jaren werken wij aan onze ambities om energieneutraal te worden in 2030 en klimaatneutraal in 2035 en welke versnelde stappen we tot 2020 moeten nemen om dit te realiseren. 

Lees meer over het programma


Afval meer waard

De meeste dingen die we weggooien, vormen de basis voor nieuwe producten. Maar dan moet je ze wel goed scheiden.

Ga naar www.afvalmeerwaard.nl


Ermelo Duurzamer op Twitter

Duurzame initiatieven

We zijn trots op de vele duurzame projecten en initiatieven van inwoners, bedrijven, verenigingen en maatschappelijke organisaties. Een overzicht van de  projecten en activiteiten vindt u hier. 

Bekijk de duurzame initiatieven


Vervanging openbare verlichting

Om de energiekosten te verlagen heeft het college besloten om de openbare verlichting in Ermelo te verduurzamen. Daarom wordt alle verouderde verlichting vervangen door LED-verlichting.

Lees meer over de vervanging


Leningen en subsidies

U wilt uw eigen woning energiezuiniger maken maar wat betekent dat voor uw portemonnee. Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden, zoals isolatiesubsidie, voor u op een rijtje gezet. 

Bekijk de mogelijkheden


Veluwe duurzaam

Veluwe Duurzaam is een energieloket en een platform waar u terecht kunt voor vraag en aanbod op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. 

Ga naar Veluweduurzaam.nl


Ermelo duurzamer in beeld

Samen energie besparen. Samen duurzame energie opwekken. Samen naar een klimaatneutraal Ermelo in 2035. In een aantal filmpjes en een infographic laten we zien welke stappen we hiervoor moeten zetten. 

Bekijk hier de filmpjes en infographic

Film Ermelo duurzamer in beeld


Duurzaamheidsloket

Elke donderdag tussen 17.00 en 20.00 uur kunt u bij het duurzaamheidsloket terecht met vragen, advies of informatie over energie en duurzaamheid. Loop gerust binnen.

Meer informatie over het duurzaamheidsloket


Veluwe-Energie

Wilt u graag duurzame energie opwekken, maar geen mogelijkheden om dit te doen omdat uw dak bijvoorbeeld ongeschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen? Dan heeft Veluwe-Energie de oplossing!

Ga naar Veluwe-Energie.nl


Zonatlas

Met behulp van de Zonatlas van de gemeente Ermelo ziet u meteen of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen.

Ga naar de Zonatlas