HOME  |  Projecten  |  Ermelo Duurzamer

Ermelo Duurzamer

Groene tuintips!

Heb jij een saaie, grijze, versteende voortuin? Komen er geen vlinders of andere insecten bij je op bezoek? Kijk dan hier voor tips om kleur aan je tuin te geven. 

Lees hier groene tuintips


Duurzaam ondernemen

Wil je je bedrijf (verder) verduurzamen, zoek je naar onafhankelijk advies en ben je benieuwd wat de gemeente hierin kan betekenen? Op deze pagina lees je er meer over.

Lees meer over het verduurzamen van je bedrijf


Aanvraag elektrisch oplaadpunt

Wil je elektrisch gaan rijden en heb je niet de mogelijkheid om op eigen terrein te laden? Dan kun je een openbare laadpaal aanvragen. Zo willen wij e-rijden stimuleren en faciliteren. 

Meer informatie over het aanvragen


Duurzame initiatieven

We zijn trots op de vele duurzame projecten en initiatieven van inwoners, bedrijven, verenigingen en maatschappelijke organisaties. Een overzicht van de  projecten en activiteiten vindt u hier.

Bekijk de duurzame initiatieven


Programma duurzaamheid

De komende jaren werken wij aan onze ambities om energieneutraal te worden in 2030 en klimaatneutraal in 2035 en welke versnelde stappen we tot 2020 moeten nemen om dit te realiseren. 

Lees meer over het programma


Zonatlas

Met behulp van de Zonatlas van de gemeente Ermelo zie je meteen of je dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. Voor elk dak is de terugverdientijd van een investering in zonnepanelen doorgerekend. 

Ga naar de Zonatlas


Duurzaam nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws over duurzame ontwikkelingen in de gemeente Ermelo en welke initiatieven de gemeente zelf onderneemt voor een duurzamer Ermelo. 

Lees meer over duurzaam nieuws

link naar duurzaam nieuws


Ermelo aardgasvrij

Veel woningen worden nog verwarmd met aardgas. Maar de gaskraan gaat in de toekomst dicht. Daarom zoeken we andere manieren om te koken en ons huis en tapwater te verwarmen.

Lees meer over Ermelo aardgasvrij

link naar Ermelo aardgasvrij


Duurzaamheidsloket

Voor al je vragen over energiebesparing en duurzame energie kun je terecht bij het duurzaamheidsloket van Veluwe Duurzaam. Zij geven graag informatie en advies op maat.

Meer informatie over het duurzaamheidsloket


Ermelo duurzamer in beeld

Samen energie besparen. Samen duurzame energie opwekken. Samen naar een klimaatneutraal Ermelo in 2035. In een aantal filmpjes en een infographic laten we zien welke stappen we hiervoor moeten zetten. 

Bekijk hier de filmpjes en infographic

Film Ermelo duurzamer in beeld


Veluwe-Energie

Wilt u graag duurzame energie opwekken, maar geen mogelijkheden om dit te doen omdat uw dak bijvoorbeeld ongeschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen? Dan heeft Veluwe-Energie de oplossing!

Ga naar Veluwe-Energie.nl


Ermelo Duurzamer op Twitter

Wijk van de Toekomst

Wijk West is de Wijk van de Toekomst en heeft de primeur om als eerste wijk stapsgewijs over te gaan van aardgas naar duurzame verwarming en elektrisch koken.

Lees meer over de Wijk van de Toekomst


Elektrische deelauto's

Heb je af en toe een auto nodig? Of wil je eens volledig elektrisch rijden? Huur dan de deelauto van de gemeente Ermelo via MyWheels.
 

Lees hier meer over de spelregels


Leningen en subsidies

U wilt uw eigen woning energiezuiniger maken maar wat betekent dat voor uw portemonnee. Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden, zoals isolatiesubsidie, voor u op een rijtje gezet. 

Bekijk de mogelijkheden


Grootschalig energie opwekken

Om in 2030 energieneutraal te zijn is energiebesparing en het plaatsen van zonnepanelen op de daken van woningen en bedrijven alleen niet genoeg. Daar is meer voor nodig.

Lees meer over grootschalig energie opwekken


Afval meer waard

Afval meer waard dan je denkt? Jazeker, afval is de bouwsteen van onze toekomst! De meeste dingen die we nu nog weggooien, vormen de basis voor nieuwe producten. Tenminste, als je ze goed scheidt...

Ga naar www.afvalmeerwaard.nl