HOME  |  Projecten  |  Duurzame initiatieven

Duurzame initiatieven

 • Feestelijke start bouw Oranjepark

  Vier jaar geleden konden we er alleen maar van dromen: het Oranjepark. Een buurtgemeenschap in het hart van Ermelo, waar mensen wonen die er bewust voor kiezen er voor elkaar te zijn. Een moderne wijk in een bosrijke omgeving, in het dorpshart van Ermelo. Volledig energieneutraal en toekomstbestendig. Deze droom wordt nu stukje bij beetje waarheid. Vrijdag 14 september is fase 1, de bouw van een nieuwe woonzorglocatie aan de Sparrenlaan in Ermelo, feestelijk geopend. Zorggroep Noordwest-Veluwe en Van Wijnen waren de trotse gastvrouw en -heer.

  Lees verder...
 • Ermelose ondernemer bespaart energie met leaseconstructie

  Willem Boeve van de DA Drogisterij in Ermelo investeert in duurzaamheid door ledverlichting te leasen. Dat is een gemakkelijke manier voor winkeliers om op korte termijn energie te besparen. 

  Lees verder...
 • Provincies, gemeenten en waterschap slaan handen ineen voor klimaatverandering

  Donderdag 7 december zijn 28 gemeenten, waaronder Ermelo, de twee provincies Gelderland en Utrecht en Waterschap Vallei en Veluwe de samenwerking aangegaan op het gebied van klimaatvraagstukken.

  Lees verder...
 • Mini Energie(k) congres een succes!

  Op maandag 2 oktober vond het Mini Energie(k) congres plaats in de Heerlickheijd van Ermelo. Het event is georganiseerd op initiatief van de Bedrijvenkring Ermelo (BKE) en wordt ondersteund door de Rabobank Ermelo, de gemeente Ermelo, innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe (IGEV) en Energieke Regio. Meer dan 100 Ermelose ondernemers lieten zich door inspirerende sprekers informeren over de voordelen van energiebesparing en het zelf opwekken van duurzame energie.

  Lees verder...
 • Grote belangstelling bij ondernemers voor energiebesparing

  Zo’n 150 ondernemers lieten zich tijdens het IGEV-netwerkevent op 6 december in Harderwijk inspireren door Ed Nijpels en collega-ondernemers. Hoofdboodschap: bedrijven die investeren in energiebesparende maatregelen besparen kosten, verstevigen hun concurrentievermogen en nemen verantwoordelijkheid voor de komende generaties. Bovendien werden de ondernemers geïnformeerd over het nieuwe project ‘Energiebesparing bij bedrijven op de Noord-Veluwe’, dat begin 2017 van start gaat.

  Lees verder...
 • Pieper Bouw & Tuin voorbeeldfunctie op het gebied van duurzaamheid

  Het pand van Pieper Bouw & Tuin is voorzien van 258 zonnepanelen. Het bedrijf beschikt verder over warmtepompen waarmee het gebouw in de winter wordt verwarmd en in de zomer gekoeld. De zonnepanelen leveren voldoende energie voor deze warmtepompen. Bovendien is er voldoende energie beschikbaar om de verlichting te laten branden. Pieper Bouw & Tuin is daarmee een van de eerste volledig duurzame bedrijven in de regio.

  Lees verder...
 • Supermarkt Boni zet samen met gemeente in op duurzaamheid

  Op 5 oktober 2016 heeft wethouder Esther Heutink, portefeuillehouder economie, het nieuwe pand van supermarkt Boni aan de Herderlaan officieel geopend. De supermarkt heeft bij de nieuwbouw volop ingezet op duurzaamheid door onder meer de nieuwste koeltechniek met daarin hergebruik van restwarmte toe te passen. Daarmee is de supermarkt één van de koplopers in de gezamenlijke ambitie om Ermelo zo duurzaam mogelijk te maken. 

  Lees verder...
 • Opening nul-op-de-meter woonwijk Groevenbeek Noord

  Nul-op-de-meter woonwijk Groevenbeek Noord in Ermelo is op donderdag 17 september officieel geopend door Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland en André Baars, burgemeester gemeente Ermelo. Het is één van de eerste grootschalige woningbouwplannen, waarbij nul-op-de-meter is gerealiseerd.

  Lees verder...
Archief