HOME  |  Projecten  |  Duurzame initiatieven

Duurzame initiatieven

 • CO2-Prestatieladder gemeente Ermelo

  De gemeentelijke organisatie werkt aan de reductie van haar eigen CO2-uitstoot met behulp van de  CO2-prestatieladder. Met de CO2-prestatieladder krijgt de gemeente Ermelo inzicht in de CO2-uitstoot van de gemeentelijke organisatie. Om deze uitstoot te verminderen is een doelstelling opgesteld.

  Lees verder...
 • Grote belangstelling bij ondernemers voor energiebesparing

  Zo’n 150 ondernemers lieten zich tijdens het IGEV-netwerkevent op 6 december in Harderwijk inspireren door Ed Nijpels en collega-ondernemers. Hoofdboodschap: bedrijven die investeren in energiebesparende maatregelen besparen kosten, verstevigen hun concurrentievermogen en nemen verantwoordelijkheid voor de komende generaties. Bovendien werden de ondernemers geïnformeerd over het nieuwe project ‘Energiebesparing bij bedrijven op de Noord-Veluwe’, dat begin 2017 van start gaat.

  Lees verder...
 • Pieper Bouw & Tuin voorbeeldfunctie op het gebied van duurzaamheid

  Het pand van Pieper Bouw & Tuin is voorzien van 258 zonnepanelen. Het bedrijf beschikt verder over warmtepompen waarmee het gebouw in de winter wordt verwarmd en in de zomer gekoeld. De zonnepanelen leveren voldoende energie voor deze warmtepompen. Bovendien is er voldoende energie beschikbaar om de verlichting te laten branden. Pieper Bouw & Tuin is daarmee een van de eerste volledig duurzame bedrijven in de regio.

  Lees verder...
 • Supermarkt Boni zet samen met gemeente in op duurzaamheid

  Op 5 oktober 2016 heeft wethouder Esther Heutink, portefeuillehouder economie, het nieuwe pand van supermarkt Boni aan de Herderlaan officieel geopend. De supermarkt heeft bij de nieuwbouw volop ingezet op duurzaamheid door onder meer de nieuwste koeltechniek met daarin hergebruik van restwarmte toe te passen. Daarmee is de supermarkt één van de koplopers in de gezamenlijke ambitie om Ermelo zo duurzaam mogelijk te maken. 

  Lees verder...
 • Opening nul-op-de-meter woonwijk Groevenbeek Noord

  Nul-op-de-meter woonwijk Groevenbeek Noord in Ermelo is op donderdag 17 september officieel geopend door Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland en André Baars, burgemeester gemeente Ermelo. Het is één van de eerste grootschalige woningbouwplannen, waarbij nul-op-de-meter is gerealiseerd.

  Lees verder...
Archief