HOME  |  Projecten  |  Duurzaam nieuws  |  Werkgroep ‘Wijk van de Toekomst’ wint Groene Pauw Award

Werkgroep ‘Wijk van de Toekomst’ wint Groene Pauw Award (15-10-2019)

Dit item is verlopen op 26-11-2019.

Op 11 oktober is de Groene Pauw Award uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de ‘Duurzame avond’ in De Dialoog. Wethouder Leo van der Velden gaf de award aan de leden van de werkgroep ‘Wijk van de Toekomst’. Zij kregen de prijs voor hun hulp bij het aardgasvrij maken van de woningen in de wijk.

Werkgroep van bewoners denkt mee over aardgasvrije wijk

De award is voor een persoon of organisatie die belangrijk meehelpt aan een duurzamer Ermelo. En dat is precies wat de werkgroep ‘Wijk van de Toekomst’ doet. Zij werken vrijwillig mee aan het aardgasvrij maken van de wijk. Samen onderzoeken de bewoners verschillende, duurzame manieren om een woning te verwarmen. Daarbij kijken zij ook goed naar kosten, het gebruik en de planning. Ook dacht de werkgroep mee over het aanvragen van geld bij de provincie. Kijk voor meer informatie op www.ermelo.nl/wijkvandetoekomst.

Uitreiking tijdens Maand van de Duurzaamheid

De maand oktober staat in Ermelo in het teken van duurzaamheid. In deze maand organiseren we allerlei activiteiten rondom dit onderwerp, zoals de duurzame avond. Na de uitreiking van de award was er een  theatervoorstelling vol humor over klimaatverandering.