HOME  |  Projecten  |  Duurzaam nieuws  |  Van Panhuis Bouw vervangt kozijnen en ramen gemeentehuis

Van Panhuis Bouw vervangt kozijnen en ramen gemeentehuis (12-04-2018)

Dit item is verlopen op 31-05-2018.

De eerste opdracht voor de herinrichting en verduurzaming van het gemeentehuis is gegund aan het Ermelose bedrijf Van Panhuis Bouw. Zij gaan de kozijnen en ramen van het gemeentehuis vervangen. Zij kwamen als beste uit de bus.

De huidige, niet geïsoleerde, aluminium kozijnen worden vervangen door isolerende houten kozijnen met HR++ glas. Dit levert een flinke energiebesparing op. Daarmee is een belangrijke eerste stap naar een energiezuinig en duurzaam gemeentehuis gezet.

Energielabel van D naar A

Het gemeentehuis heeft nu energielabel D. Bij de verbouwing wordt door het toepassen van onder andere een warmte-koudeopslagbron voor verwarming en koeling, het vervangen van kozijnen en glas en door het gebruik van LED verlichting de CO2 uitstoot met tenminste 85% teruggebracht en gaat het energielabel naar A.

Planning

Inmiddels zijn de voorbereidende werkzaamheden in volle gang.
Daarna starten we in fases met de herinrichting en verduurzaming binnen het gemeentehuis. Hiervoor loopt inmiddels het ontwerp- en het voorbereidingsproces. Ook deze werkzaamheden worden straks aanbesteed. Volgens welke procedures en wanneer is nu nog niet bekend.