HOME  |  Projecten  |  Duurzaam nieuws  |  Twee winnaars nieuwe voortuin

Twee winnaars nieuwe voortuin (19-06-2020)

De gemeente Ermelo feliciteert Miriam en Hester met het winnen van een groene voortuin make-over. De inwoners van de Meerkoetstraat en de Amanietlaan deden mee aan de winactie ‘meer groen, minder tegels’ van Ermelo Duurzamer die op 11 mei van start ging.

“Dit is heel bijzonder voor ons”, reageert Miriam, wanneer zij hoort dat haar voortuin in de prijzen is gevallen. We zijn veel in het buitenland geweest en hebben voor het eerst in ons leven een huis gekocht. Eerst hebben we ons huis verduurzaamd en dachten ‘wat kunnen we nog meer doen?’ We houden erg van groen, vlinders, bijen en vogels en wilden altijd al een groene tuin, maar dat was er nog niet van gekomen. Ik ben dus super blij met deze prijs!”

Door tegels te vervangen voor planten, trekt een voortuin vogels, vlinders en andere insecten aan. Een groene tuin helpt ook om wateroverlast te voorkomen en is koeler in de zomer. Met de winactie wil de gemeente Ermelo inwoners stimuleren stenen te vervangen voor groen. De twee winnende voortuinen kunnen hierbij een voorbeeld zijn.

Ook Hester won een groene make-over. “We kijken al drie jaar tegen deze grijze tegels aan”, vertelt ze. “We houden erg van groen en zijn heel blij dat we nu in de gelegenheid zijn de voortuin aan te pakken.”

De prijs bestaat uit vergroening van de twee tuinen ter waarde van 1.000,- euro. De tuinen zullen in het najaar in overleg met de winnaars worden aangelegd door  Hoveniersbedrijf Stip en Hoveniersbedrijf Gert Lieman. Benieuwd naar hoe de voortuin make-over wordt aangepakt? Blijf dan de berichten van Ermelo Duurzamer op social media volgen.