HOME  |  Projecten  |  Duurzaam nieuws  |  Pilot warmtescans van start in Ermelo West

Pilot warmtescans van start in Ermelo West (22-02-2018)

Dit item is verlopen op 31-12-2018.

In februari/maart ontvangen ruim 540 huizen in Ermelo West een gratis warmtescan van hun woning. Dit is een infraroodfoto die een beeld geeft wat de woning aan warmte verliest. De foto geeft een indruk of de woning goed of minder goed is geïsoleerd. We zijn hiermee gestart om huiseigenaren en huurders te helpen met het energiezuiniger maken van hun woning.

Warmtescan

Een warmtescan geeft inzicht in het warmteverlies van de gevel van de woning en laat de minder goed geïsoleerde plekken van een woning zien. Op de infraroodfoto kun je direct zien waar de kansen liggen om energie en dus geld te besparen. De scans worden gemaakt met een speciale auto die vanaf de weg de infraroodfoto’s maakt.
Na afloop worden de resultaten persoonlijke thuisbezorgd met daarbij een uitnodiging voor een speciale energiebijeenkomst in de wijk op woensdag 4 april in de Julianaschool. Tijdens deze bijeenkomst wordt er een toelichting gegeven op de warmtescans en zijn er energiecoaches van het NMP Ermelo en energieadviseurs van Veluwe Duurzaam aanwezig voor tips en adviezen. 

Samenwerking

Het pilotproject warmtescans is een samenwerking tussen de gemeente Ermelo, het Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo, Veluwe Duurzaam (energieplatform Noord-Veluwe) en Wijkvereniging Ermelo West. Bureau Heatview maakt de warmtescans.

Ermelo Energieneutraal

De gemeente Ermelo vindt een duurzame leefomgeving belangrijk. Voor de inwoners van vandaag én voor de inwoners van morgen. Daarom werken we stap voor stap naar een duurzamer Ermelo. Ermelo wil in 2030 energieneutraal zijn en alleen gebruik maken van energie die duurzaam is opgewekt. Dit lukt alleen als alle inwoners en bedrijven meedoen. Het begint ermee dat iedereen zo min mogelijk energie gebruikt. Samen met bedrijven, (sport)verenigingen, scholen en andere organisaties zijn we op verschillende manieren al aan de slag met energiebesparing.