HOME  |  Projecten  |  Duurzaam nieuws  |  Duurzaamheidsmaand afgesloten met bank van plastic afval en leerlijn

Duurzaamheidsmaand afgesloten met bank van plastic afval en leerlijn (31-10-2019)

Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Woensdagmiddag 30 oktober vond de afsluiting van de maand van de duurzaamheid plaats met twee activiteiten. Op Christelijk College Groevenbeek was er een duurzaamheidsmarkt. Op basisschool Speulderbrink ging de nieuwe leerlijn duurzaamheid voor leerlingen van basisscholen van start. De hele maand oktober stond in het teken van duurzaamheid.

Leerlingen van Christelijk College Groevenbeek hebben de hele maand plastic ingezameld. Tijdens de duurzaamheidsmarkt afgelopen woensdag hebben leerlingen van al dat plastic een bank in elkaar gezet. Plastic Fantastic maakte dit mogelijk. Deze coöperatie maakt nuttige producten van plastic.

Met de nieuwe leerlijn ‘Duurzaam Ermelo’ ontdekken leerlingen van basisscholen al spelend thema’s als energie en duurzaamheid. De lessenserie helpt leerlingen verder na te denken over duurzame oplossingen. De leerlijn ontwikkelden we samen met museum Het Pakhuis, Hanze Hogeschool Groningen en provincie Gelderland.

“Het is goed om te zien hoe we de afgelopen maand met verschillende partijen extra aandacht hebben besteed aan duurzaamheid in onze gemeente", zegt wethouder Leo van der Velden. “Het is fijn om te ervaren hoeveel mensen betrokken zijn en met elkaar werken aan een duurzame leefomgeving. Natuurlijk gaan we ook na deze maand door met die samenwerking. Want een duurzame leefomgeving is voor iedereen belangrijk en om dat doel te halen hebben we elkaar nodig: inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.”