HOME  |  Projecten  |  Duurzaam nieuws  |  Doordacht op weg naar een duurzamer huis

Doordacht op weg naar een duurzamer huis (29-11-2017)

Dit item is verlopen op 31-01-2018.

Het energiezuiniger en comfortabeler maken van een huis is vaak heel wat uitzoekwerk. Hoe kom ik van mijn koude voeten af? Met welke materialen kan ik het beste isoleren? Kan ik mijn cv-ketel vervangen door een warmtepomp? Hoe vergelijk ik offertes? Hoe kom ik in stappen van het aardgas af?

Energieadvies aan huis

Om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes bieden wij in samenwerking met Veluwe Duurzaam een energieadvies aan huis aan. Het energieadvies wordt gegeven door een onafhankelijke energieadviseur uit de regio. De adviseur neemt ongeveer een uur de tijd om je huis te bekijken en stelt aan de hand van je vragen, eisen en budget een persoonlijk stappenplan op. De kosten voor het advies bedragen € 75,00. Dit bedrag ontvang je retour zodra binnen één jaar na het advies energiebesparende maatregelen t.w.v. minimaal € 750,00 worden genomen.

Maatregelen na advies

Huiseigenaren die al die een energieadvies aan huis hebben gehad, zijn heel tevreden over de dienst. Zo zijn er mensen die naar aanleiding van het adviesgesprek een prioriteitenlijst van maatregelen maken, of zelfs diréct maatregelen nemen. Sommige huiseigenaren sluiten na het advies een duurzaamheidslening af waarmee bijvoorbeeld een pelletkachel, spouwmuurisolatie of zonnepanelen worden aangeschaft.

Interesse?

Ben je ook geïnteresseerd in een energieadviesgesprek, dan kun je dit aanvragen op www.veluweduurzaam.nl/energieadviesgesprek. De gemeente Ermelo stelt 30 energieadviesgesprekken beschikbaar. Liever eerst nog wat meer informatie? Kom langs bij het Duurzaamheidsloket of kom langs. Iedere donderdagavond tussen 17.00 en 20.00 uur staan we voor je klaar in het gemeentehuis.