HOME  |  Projecten  |  Duurzaam nieuws  |  Dag van de Duurzaamheid start met gezond ontbijt

Dag van de Duurzaamheid start met gezond ontbijt (10-10-2017)

Ruim 150 kinderen uit groep 7/8 van de Ermelose Ireneschool, De Arendshorst, Augustinusschool, Beatrixschool, Margrietschool en Prins Willem-Alexanderschool deden vandaag mee aan de Dag van de Duurzaamheid.

Burgemeester André Baars en wethouder Jan van Eijsden lieten zien hoe belangrijk een gezond ontbijtje is als start van de dag! Daarna gingen de kinderen aan de slag met het thema van dit jaar “duurzaam en gezond voedsel”. In en rond De Dialoog was er van alles te zien, te doen en te proeven!

Workshops Eet Duurzaam Smakelijk!

Hoeveel water gebruikt een volwassene per dag? Dit kwam aan bod in de workshop van het Stichting Natuur- & MilieuPlatform Ermelo. Met onze afvaldeskundige leerden ze hoe ze het beste groente en fruitafval konden scheiden. Met diëtiste Henka Spriensma speelden ze het gezonde voedingsspel. Hoeveel suiker zit er in een pakje appelsap? JOGG Like Ermelo deed met de kinderen de zoete drankjes test, Ook lekker! Zelf gezond eten klaarmaken en proeven samen met de kok van Brasserie de Volksmond. Met Museum Het Pakhuis Ermelo ontdekten ze “lekkere” insectenhapjes. Tot slot gingen de leerlingen met de De Techniek Academie en BITT Belevingscentrum Wetenschap en Technologie zelf elektriciteit opwekken. In de pauze stond beweging en gezonde tussendoortjes centraal. Dit werd verzorgd door Heel Ermelo Beweegt en JOGG.

Kijk op onze facebookpagina voor de foto's en video's of de vlog van het Nationaal Duurzaamheids Instituut op YouTube.