HOME  |  Projecten  |  Duurzaam nieuws

Duurzaam nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws over duurzame ontwikkelingen in de gemeente Ermelo en welke initiatieven de gemeente zelf onderneemt voor een duurzamer Ermelo. 

Volg ons ook via:

Volg Ermelo Duurzamer via Facebook Volg Ermelo Duurzamer ook via Twitter

 • Huur een elektrische deelauto

  (18-06-2019)

  Heb je voor korte tijd een auto nodig? Of wil je ervaren hoe het is om elektrisch te rijden? Huur dan een volledig elektrische deelauto van de gemeente Ermelo. Buiten kantoortijden zijn de auto’s voor iedereen beschikbaar.

 • Neem een kijkje in duurzame voorbeeldwoning

  (18-06-2019)

  Benieuwd hoe je je huis duurzaam kunt inrichten? Kom dan op 25 juni naar de Kievitstraat 71. UWOON heeft in deze woning verschillende duurzame maatregelen genomen, Kom langs, laat je informeren en inspireren. Je bent welkom van 16.00 tot 19.00 uur.

 • Winnares prijsvraag duurzaamheid

  (04-06-2019)

  Waar kun je het beste mee beginnen als je je woning energiezuiniger wilt maken? Die vraag stelden we bij de stand van de gemeente Ermelo tijdens het Huis & Tuin Event op zaterdag 11 mei. Veel deelnemers leverden hun antwoorden bij onze stand in. Een inwoonster uit Ermelo was de gelukkige winnares van een mooie prijs. Zij kreeg maandag 3 juni een duurzaam verwenpakket van de gemeente Ermelo.

 • Gemeente Ermelo rijdt elektrisch

  (03-06-2019)

  Maandag 3 juni hebben we twee elektrische dienstauto’s in gebruik genomen. Medewerkers en bestuur van de gemeente kunnen deze auto’s nu gebruiken voor het maken van dienstreizen. Het gaat om volledig elektrische deelauto’s van MyWheels.  Rijden in elektrische auto’s is duurzaam en zorgt voor minder co2-uitstoot.

 • Kom 25 mei kijken in de duurzame voorbeeldwoning

  (16-05-2019)

  Leerlingen van de Ecoraad van het Groevenbeek college en de gemeente Ermelo organiseren op zaterdag 25 mei een open middag in de voorbeeldwoning aan de Kievitstraat 71. Vanaf 14.00 tot 16.00 uur ben je welkom en krijg je een rondleiding door het huis.

 • Verlaag je energierekening

  (14-05-2019)

  Heb je zonnepanelen of overweeg je deze aan te schaffen? De zogenaamde salderingsregeling voor zonnepanelen is verlengd tot 1 januari 2023. Deze regeling houdt in dat de stroom die je met zonnepanelen opwekt en terug levert aan het net, wordt afgetrokken van je eigen energieverbruik. Hierdoor blijft het financieel aantrekkelijk voor huishoudens en bedrijven om te investeren in zonnepanelen.

 • Dubbel genieten van de zon

  (23-04-2019)

  In Nederland schijnt de zon meer dan 1500 uur per jaar. Zonnestralen zijn een perfecte energiebron.

 • Wijk van de toekomst een jaar bezig

  (21-02-2019)

  De gemeente Ermelo is Inmiddels bijna een jaar bezig met de Wijk van de Toekomst; de eerste wijk in de gemeente waar we ons samen met een werkgroep van geïnteresseerde bewoners van wijk West op verschillende mogelijke alternatieven voor aardgas oriënteren.

 • Veluwe Duurzaam wordt energieloket van Ermelo

  (31-01-2019)

  Voor al je vragen over energiebesparing en duurzame energie kun je voortaan terecht bij het duurzaamheidsloket van Veluwe Duurzaam. Zij geven je graag gratis informatie en advies op maat. Van slimme bespaartips tot een uitgebreid deskundig advies van één van de energiecoaches. Ook kunnen zij je alles vertellen over het aanvragen van subsidies of duurzaamheidsleningen. Hiermee vervalt het wekelijkse duurzaamheidsloket op donderdagavond in het gemeentehuis.

 • Lekker koken op inductie

  (15-12-2018)

  Zaterdagmiddag was tv-kok Ramon Brugman op bezoek in de Wijk van de Toekomst. In deze wijk in Ermelo west zijn de bewoners samen met onder andere de gemeente en UWOON aan het kijken hoe ze van het aardgas af kunnen. Aardgasvrij wonen betekent onder andere niet meer koken op gas, maar op inductie. En dat is wat chefkok Ramon Brugman, bekend van het tv-programma BinnensteBuiten,  kwam doen. In de duurzaam ingerichte voorbeeldwoning aan de Kievitstraat 71 gaf hij kookworkshops aan bewoners.

 • Tweede bijeenkomst Wijk van de Toekomst nog drukker bezocht

  (16-07-2018)

  Op donderdag 11 juli waren er meer dan honderd genodigde wijkbewoners uit Ermelo West aanwezig in de sportkantine van voetbalvereniging EFC. Deze bijeenkomst was een vervolg op startbijeenkomst van de eerste informatieavond op 22 mei over de Wijk van Toekomst. Ook deze tweede bijeenkomst stond vooral in het teken van informatieuitwisseling en het beantwoorden van veel vragen.

 • Gemeente zet onderzoek voort naar grootschalige opwek van duurzame energie

  (26-01-2017)

  Het College van Burgemeester en Wethouders gaat haar onderzoek naar grootschalige opwek van energie voor Ermelo voortzetten. Het gaat hierbij om onderzoek naar de meest relevante en technisch haalbare vormen. Zon- en windprojecten zullen hier op korte termijn de grootste energiebijdrage aan kunnen leveren. De volgende stap in dit onderzoek is bewustwording en het vinden van maatschappelijk draagvlak voor het realiseren van grootschalige duurzame energieprojecten in Ermelo.

 • Dag van de Duurzaamheid

  (04-10-2016)

  Vandaag is het de Dag van de Duurzaamheid. In Ermelo komen die dag zo’n 200 schoolkinderen van zeven scholen naar De Dialoog voor een voorstelling van theatergroep Poespas over afval. Sportverslaggever en voormalig turncoach Hans van Zetten uit Ermelo leest de schoolkinderen een boeiend verhaal voor en gaat met hen in gesprek over hoe we verantwoord met plastic omgaan. Op Facebook kunt u een impressie hiervan zien.

 • Meer elektrisch rijden in Ermelo

  (06-07-2016)

  Vorige week heeft wethouder Jan van Eijsden de laadpaal voor elektrische auto’s op het Raadhuisplein officieel in gebruik gesteld. Om het elektrisch rijden te bevorderen stelde de gemeente in samenwerking met plaatselijke autobedrijven een dagje E-rijden beschikbaar.

 • Op weg naar energieneutraal Ermelo

  (02-11-2015)

  Een groot aantal bedrijven en de gemeente hebben onlangs met elkaar afgesproken samen op te trekken op het gebied van duurzaamheid. Een belangrijke stap op weg naar een energieneutraal Ermelo in 2030.

Archief