HOME  |  Projecten  |  Duurzaam nieuws

Duurzaam nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws over duurzame ontwikkelingen in de gemeente Ermelo en welke initiatieven de gemeente zelf onderneemt voor een duurzamer Ermelo. 

Volg ons ook via:

Volg Ermelo Duurzamer via Facebook Volg Ermelo Duurzamer ook via Twitter

 • Bijeenkomst ‘Meer groen, minder steen’

  (07-11-2019)

  In onze gemeente gaan we aan de slag met Operatie Steenbreek. We gaan van steen naar groen en fleuren zo onze leefomgeving verder op. Heb je ideeën over het vergroenen van jouw omgeving? Zie je bijvoorbeeld mogelijkheden voor een kleurrijke groenstrook of een bloemrijke speelplek? Samen met jou en met Stichting Steenbreek bekijken we welke mogelijkheden er zijn voor een groenere en gezondere leefomgeving in onze gemeente. Kom naar de bijeenkomst ‘Meer groen, minder steen’ op dinsdag 26 november. 

 • Duurzaamheidsmaand afgesloten met bank van plastic afval en leerlijn

  (31-10-2019)

  Woensdagmiddag 30 oktober vond de afsluiting van de maand van de duurzaamheid plaats met twee activiteiten. Op Christelijk College Groevenbeek was er een duurzaamheidsmarkt. Op basisschool Speulderbrink ging de nieuwe leerlijn duurzaamheid voor leerlingen van basisscholen van start. De hele maand oktober stond in het teken van duurzaamheid.

 • Werkgroep ‘Wijk van de Toekomst’ wint Groene Pauw Award

  (15-10-2019)

  Op 11 oktober is de Groene Pauw Award uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de ‘Duurzame avond’ in De Dialoog. Wethouder Leo van der Velden gaf de award aan de leden van de werkgroep ‘Wijk van de Toekomst’. Zij kregen de prijs voor hun hulp bij het aardgasvrij maken van de woningen in de wijk.

 • Havo b.v. uit Ermelo ontvangt European Entrepreneurial Region Award Compliment

  (14-10-2019)

  Havo b.v. uit Ermelo heeft maandag 14 oktober een European Entrepreneurial Region Award (EER Award) Compliment ontvangen. Havo b.v. ontvangt dit speciale compliment omdat duurzaamheid bij het bedrijf centraal staat. Wethouder Leo van der Velden van de gemeente Ermelo heeft dit compliment uitgereikt in de vorm van een certificaat. De Provincie Gelderland bood een taart aan.  

 • Hoe bereid je je voor op aardgasvrij wonen?

  (11-07-2019)

  Bijna alle inwoners van de gemeente Ermelo gebruiken aardgas om hun woning te verwarmen en te koken. Jij waarschijnlijk ook. Dit gaat veranderen. Want ook in Ermelo gaan we op den duur met z’n allen van het aardgas af. Dat willen we wijk voor wijk gaan doen.

 • Dubbel genieten van de zon

  (23-04-2019)

  In Nederland schijnt de zon meer dan 1500 uur per jaar. Zonnestralen zijn een perfecte energiebron.

 • Wijk van de toekomst een jaar bezig

  (21-02-2019)

  De gemeente Ermelo is Inmiddels bijna een jaar bezig met de Wijk van de Toekomst; de eerste wijk in de gemeente waar we ons samen met een werkgroep van geïnteresseerde bewoners van wijk West op verschillende mogelijke alternatieven voor aardgas oriënteren.

 • Lekker koken op inductie

  (15-12-2018)

  Zaterdagmiddag was tv-kok Ramon Brugman op bezoek in de Wijk van de Toekomst. In deze wijk in Ermelo west zijn de bewoners samen met onder andere de gemeente en UWOON aan het kijken hoe ze van het aardgas af kunnen. Aardgasvrij wonen betekent onder andere niet meer koken op gas, maar op inductie. En dat is wat chefkok Ramon Brugman, bekend van het tv-programma BinnensteBuiten,  kwam doen. In de duurzaam ingerichte voorbeeldwoning aan de Kievitstraat 71 gaf hij kookworkshops aan bewoners.

 • Gemeente zet onderzoek voort naar grootschalige opwek van duurzame energie

  (26-01-2017)

  Het College van Burgemeester en Wethouders gaat haar onderzoek naar grootschalige opwek van energie voor Ermelo voortzetten. Het gaat hierbij om onderzoek naar de meest relevante en technisch haalbare vormen. Zon- en windprojecten zullen hier op korte termijn de grootste energiebijdrage aan kunnen leveren. De volgende stap in dit onderzoek is bewustwording en het vinden van maatschappelijk draagvlak voor het realiseren van grootschalige duurzame energieprojecten in Ermelo.

 • Dag van de Duurzaamheid

  (04-10-2016)

  Vandaag is het de Dag van de Duurzaamheid. In Ermelo komen die dag zo’n 200 schoolkinderen van zeven scholen naar De Dialoog voor een voorstelling van theatergroep Poespas over afval. Sportverslaggever en voormalig turncoach Hans van Zetten uit Ermelo leest de schoolkinderen een boeiend verhaal voor en gaat met hen in gesprek over hoe we verantwoord met plastic omgaan. Op Facebook kunt u een impressie hiervan zien.

 • Meer elektrisch rijden in Ermelo

  (06-07-2016)

  Vorige week heeft wethouder Jan van Eijsden de laadpaal voor elektrische auto’s op het Raadhuisplein officieel in gebruik gesteld. Om het elektrisch rijden te bevorderen stelde de gemeente in samenwerking met plaatselijke autobedrijven een dagje E-rijden beschikbaar.

 • Op weg naar energieneutraal Ermelo

  (02-11-2015)

  Een groot aantal bedrijven en de gemeente hebben onlangs met elkaar afgesproken samen op te trekken op het gebied van duurzaamheid. Een belangrijke stap op weg naar een energieneutraal Ermelo in 2030.

Archief