HOME  |  Projecten  |  Duurzaam nieuws

Duurzaam nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws over duurzame ontwikkelingen in de gemeente Ermelo en welke initiatieven de gemeente zelf onderneemt voor een duurzamer Ermelo. 

Volg ons ook via:

Volg Ermelo Duurzamer via Facebook Volg Ermelo Duurzamer ook via Twitter

 • Kansen voor een energieneutraal Kerkdennen

  (02-07-2020)

  Bedrijventerrein Kerkdennen lijkt zeer geschikt om duurzame energie op te wekken. Dat blijkt uit energiescans van bedrijfsgebouwen die zijn uitgevoerd door Energieke Regio. Verschillende ondernemers hebben van dit aanbod van gemeente Ermelo gebruik gemaakt en hebben een energiescan gedaan. De ondernemers van Kerkdennen kregen woensdag de resultaten gepresenteerd.

 • Ruilen? Een plantje voor een tegel!

  (30-06-2020)

  Omdat niet iedereen een groene voortuin kan winnen, deelde Ermelo Duurzamer woensdag 24 juni bijna 1.000 plantjes uit. In ruil voor een plantje vragen we om een tegel uit de tuin te halen. Door tegels te vervangen voor planten, trekt een voortuin vogels, vlinders en andere insecten aan. Een groene tuin helpt ook om wateroverlast te voorkomen en is koeler in de zomer. Met de deze actie willen we inwoners stimuleren stenen te vervangen voor groen. Zelf ook aan de slag? Kijk hier voor groene tuintips.

 • Twee winnaars nieuwe voortuin

  (19-06-2020)

  De gemeente Ermelo feliciteert Miriam en Hester met het winnen van een groene voortuin make-over. De inwoners van de Meerkoetstraat en de Amanietlaan deden mee aan de winactie ‘meer groen, minder tegels’ van Ermelo Duurzamer die op 11 mei van start ging.

 • College stelt plan aardgasvrij voor 2050 vast

  (09-06-2020)

  Het college heeft het plan ‘Aardgasvrij voor 2050’ vastgesteld. In dat plan staat hoe we in Ermelo voor 2050 stap voor stap van het aardgas af gaan. We maakten dit plan samen met netbeheerder Liander, woningcorporatie UWOON en energiecoöperatie Veluwe-Energie. We vertelden de inwoners op twee informatieavonden over de plannen. Nu gaat de gemeenteraad naar het plan kijken.

 • Concept Regionale Energie Strategie (RES) vastgesteld

  (26-05-2020)

  Het college van Ermelo stelt de Regionale Energiestrategie (RES) vast. In dit plan staat hoe de regio Noord-Veluwe de uitstoot van CO2 kleiner wil maken. Dit gebeurt door de opwek van zonne- en windenergie. Er zijn 30 RES-regio’s in Nederland die samen aan het landelijk Klimaatakkoord moeten voldoen.

Archief