HOME  |  Projecten  |  Duurzaam nieuws

Duurzaam nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws over duurzame ontwikkelingen in de gemeente Ermelo en welke initiatieven de gemeente zelf onderneemt voor een duurzamer Ermelo. 

Volg ons ook via:

Volg Ermelo Duurzamer via Facebook Volg Ermelo Duurzamer ook via Twitter

 • Jury ‘Ermelo in de Zon’ presenteert aanbod zonnepanelen

  (12-02-2019)

  In het najaar startten we, in samenwerking met Veluwe Duurzaam, met het project ‘Ermelo in de Zon’. Met dit initiatief organiseren we een groepsinkoop van zonnepanelen, om duurzaam eigen stroom op te wekken. Inwoners konden zich voor de zonnepanelenactie inschrijven. Een jury zocht de aanbiedingen van verschillende installateurs uit, en vergeleek deze met elkaar. Tijdens een drukbezochte informatieavond, op 6 februari in De Dialoog, maakte de jury het beste aanbod bekend. De jury koos voor het aanbod van Installatiebedrijf Aalberts Duurzaam uit Oene.

 • Subsidie op zonnepanelen voor bedrijven

  (01-02-2019)

  Als bedrijf kun je flink besparen op je energiekosten. Bijvoorbeeld door zonnepanelen op je dak te plaatsen.  Met een SDE+ subsidie profiteer je daarnaast van financiële voordelen. Met een quick-scan weet je direct of zonnepanelen voor jouw bedrijf interessant zijn. De gemeente Ermelo neemt de kosten van een quick-scan voor haar rekening. 

 • Veluwe Duurzaam wordt energieloket van Ermelo

  (31-01-2019)

  Voor al je vragen over energiebesparing en duurzame energie kun je voortaan terecht bij het duurzaamheidsloket van Veluwe Duurzaam. Zij geven je graag gratis informatie en advies op maat. Van slimme bespaartips tot een uitgebreid deskundig advies van één van de energiecoaches. Ook kunnen zij je alles vertellen over het aanvragen van subsidies of duurzaamheidsleningen. Hiermee vervalt het wekelijkse duurzaamheidsloket op donderdagavond in het gemeentehuis.

 • Lekker koken op inductie

  (15-12-2018)

  Zaterdagmiddag was tv-kok Ramon Brugman op bezoek in de Wijk van de Toekomst. In deze wijk in Ermelo west zijn de bewoners samen met onder andere de gemeente en UWOON aan het kijken hoe ze van het aardgas af kunnen. Aardgasvrij wonen betekent onder andere niet meer koken op gas, maar op inductie. En dat is wat chefkok Ramon Brugman, bekend van het tv-programma BinnensteBuiten,  kwam doen. In de duurzaam ingerichte voorbeeldwoning aan de Kievitstraat 71 gaf hij kookworkshops aan bewoners.

 • Tweede bijeenkomst Wijk van de Toekomst nog drukker bezocht

  (16-07-2018)

  Op donderdag 11 juli waren er meer dan honderd genodigde wijkbewoners uit Ermelo West aanwezig in de sportkantine van voetbalvereniging EFC. Deze bijeenkomst was een vervolg op startbijeenkomst van de eerste informatieavond op 22 mei over de Wijk van Toekomst. Ook deze tweede bijeenkomst stond vooral in het teken van informatieuitwisseling en het beantwoorden van veel vragen.

 • Gemeente zet onderzoek voort naar grootschalige opwek van duurzame energie

  (26-01-2017)

  Het College van Burgemeester en Wethouders gaat haar onderzoek naar grootschalige opwek van energie voor Ermelo voortzetten. Het gaat hierbij om onderzoek naar de meest relevante en technisch haalbare vormen. Zon- en windprojecten zullen hier op korte termijn de grootste energiebijdrage aan kunnen leveren. De volgende stap in dit onderzoek is bewustwording en het vinden van maatschappelijk draagvlak voor het realiseren van grootschalige duurzame energieprojecten in Ermelo.

 • Ambassadeur duurzame ontwikkeling bedrijven

  (26-01-2017)

  Met ingang van 2017 is de heer H. (Herman) Bolhuis aangesteld als ambassadeur duurzame ontwikkeling bedrijven. Zijn huidige werkzaamheden als ambassadeur werkgeversdienst-verlening voor re-integratie en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn uitgebreid met duurzaamheid. Door deze werkzaamheden te combineren wordt zijn bestaande netwerk optimaal benut en komen sociale, maatschappelijke en duurzame doelstellingen samen.

 • Dag van de Duurzaamheid

  (04-10-2016)

  Vandaag is het de Dag van de Duurzaamheid. In Ermelo komen die dag zo’n 200 schoolkinderen van zeven scholen naar De Dialoog voor een voorstelling van theatergroep Poespas over afval. Sportverslaggever en voormalig turncoach Hans van Zetten uit Ermelo leest de schoolkinderen een boeiend verhaal voor en gaat met hen in gesprek over hoe we verantwoord met plastic omgaan. Op Facebook kunt u een impressie hiervan zien.

 • Meer elektrisch rijden in Ermelo

  (06-07-2016)

  Vorige week heeft wethouder Jan van Eijsden de laadpaal voor elektrische auto’s op het Raadhuisplein officieel in gebruik gesteld. Om het elektrisch rijden te bevorderen stelde de gemeente in samenwerking met plaatselijke autobedrijven een dagje E-rijden beschikbaar.

 • Duurzaam maaien van sportvelden

  (18-05-2016)

  Op woensdag 18 mei heeft wethouder Jan van Eijsden het project  ‘Duurzaam maaien’ op het tweede veld van DVS’33 afgetrapt met een robotmaaier.

 • Op weg naar energieneutraal Ermelo

  (02-11-2015)

  Een groot aantal bedrijven en de gemeente hebben onlangs met elkaar afgesproken samen op te trekken op het gebied van duurzaamheid. Een belangrijke stap op weg naar een energieneutraal Ermelo in 2030.

Archief