HOME  |  Projecten  |  Actueel nieuws Strand Horst  |  Masterplan Strand Horst aangenomen door gemeenteraad

Masterplan Strand Horst aangenomen door gemeenteraad (30-05-2016)

Afgelopen donderdag 26 mei heeft de gemeenteraad ingestemd met het Masterplan Strand Horst. De drie ingediende amendementen (schriftelijke voorstellen voor het wijzigen van een plan) zijn aangenomen.

De volgende onderdelen zijn toegevoegd aan het masterplan Strand Horst.

•             De aanleg van een recreatieve fietsroute.
•             Het toestaan van verblijfsrecreatie op het water.
•             Het strand als entreefunctie van Strand Horst.

In het plan staat een ware metamorfose van strand Horst beschreven, waaronder vernieuwingen en verbeteringen op het gebied van natuur, dag- en waterrecreatie, horeca en logies. Het Masterplan Horst is samen met initiatiefnemers;  LeisureLands, Wok-inn, McDonalds, Telstar Surf, Van den Brink Vastgoed, Bellini’s, Jachthaven Strand Horst, Pitch en Putt, Paintball, Coöperatie Gastvrije Randmeren en de gemeente Ermelo, tot stand gekomen.

Beeldkwaliteitsplan en bestemmingsplan
Nu het Masterplan is vastgesteld kan de gemeente Ermelo starten met het opstellen van een  beeldkwaliteitsplan en bestemmingsplan.  Dit als verdere uitwerking van het Masterplan Strand Horst. De initiatieven die in het Masterplan zijn beschreven  worden ook concreter gemaakt. Het beeldkwaliteitsplan kan als inspiratiebron worden gebruikt door de initiatiefnemers bij het verder invullen van hun gewenste ontwikkelingen en bouwplannen in het gebied Strand Horst. In  het bestemmingsplan wordt onder andere aangegeven hoe en waarvoor grond de gebruikt mag worden en of en waar gebouwd mag worden.

De verwachting is dat het  beeldkwaliteitsplan en het  bestemmingsplan in het laatste kwartaal van 2016 gereed zijn voor participatie en ter inzage worden gelegd.