HOME  |  Persberichten  |  Wijk van de Toekomst krijgt 4,4 miljoen euro subsidie om woningen aardgasvrij te maken

Wijk van de Toekomst krijgt 4,4 miljoen euro subsidie om woningen aardgasvrij te maken (04-07-2019)

Dit item is verlopen op 15-08-2019.

ERMELO - Provinciale Staten heeft gisteravond ingestemd met het voorstel om zowel de gemeente Ermelo als de gemeente Arnhem subsidie toe te kennen in het kader van de Gelderse proeftuin. Beiden maakten een plan om een bestaande woonwijk aardgasvrij te maken. In Ermelo gaat het om de Wijk van de Toekomst, een gedeelte van Wijk West.

Bewoners krijgen ‘aardgasvrijbudget’

Samen met bewoners van de Wijk van de Toekomst werkt de gemeente aan een wijkwarmteplan om woningen aardgasvrij te maken. De toegekende subsidie kan dit proces versnellen. Elke particuliere eigenaar krijgt nu een ‘aardgasvrijbudget’. Dit woninggebonden budget wordt  beheerd door de gemeente. Met het budget kan de bewoner een isolatieadvies krijgen en isolatie- en installatiemaatregelen nemen.

Informatieavond

De woningeigenaren worden 10 juli tijdens een informatieavond uitgebreid geïnformeerd over hoe zij de subsidie kunnen inzetten. Voorafgaand aan de avond organiseert de gemeente samen met UWOON een feestelijke BBQ voor alle bewoners van de Wijk van de Toekomst om het goede nieuws samen te vieren.

Deel van de subsidie gaat ook naar UWOON

Een deel van de subsidie gaat naar UWOON. Hiermee krijgen 324 huurwoningen in de wijk een aardgasvrije verwarmingsinstallatie. De woningen worden eerst allemaal vergaand geïsoleerd. Hierdoor krijgen huurders een aanzienlijk lagere energierekening. UWOON informeert haar huurders binnenkort verder.

Delen van kennis en ervaring

De kennis en ervaringen worden gedeeld met andere Gelderse gemeenten binnen het programma Wijken van de Toekomst van het Gelders Energieakkoord (GEA) en het landelijke kennis- en leerprogramma van de VNG.


Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team communicatie Ermelo, via telefoonnummer (085) 110 82 64.