HOME  |  Persberichten  |  Wethouder opent nieuwe fontein op Raadhuisplein

Wethouder opent nieuwe fontein op Raadhuisplein (01-06-2017)

Dit item is verlopen op 31-07-2017.

ERMELO - Op donderdagochtend 8 juni zal wethouder Jan van den Bosch de nieuwe fontein op het Raadhuisplein officieel openen. Dit waterkunstwerk bestaande uit twee grote fonteinen en acht zogenaamde ‘bedriegertjes’ maakt onderdeel uit van de nieuwe inrichting van de Stationsstraat en Raadhuisplein en wordt gefinancierd uit een restbudget van het Centrumplan.

De afgelopen jaren is hard gewerkt om het centrum op te knappen. Zo hebben de Stationsstraat, het Pauwenplein en het Raadhuisplein een grote metamorfose ondergaan. Gemeente Ermelo is trots op de levendige en attractieve uitstraling die is gerealiseerd. Sinds het najaar van 2016 vindt de wekelijkse markt plaats op het Raadhuisplein. Dit heeft geleidt tot meer bezoekers en een gezellige sfeer. We hopen dat het centrum – met de komst van de fontein - nòg aantrekkelijker wordt.

Aantrekkingskracht, betere sfeer en beleefbaarheid

Het element vormt een vlak in het plein zodat, als de fontein uitstaat, het plein nog steeds voor andere doeleinden gebruikt kan worden (zoals de wekelijkse markt en diverse evenementen). De fonteinen staan symbool voor de pauw, deze komt terug in het logo van de gemeente Ermelo. De bedriegertjes zorgen voor een speels karakter. Het totale waterelement zorgt voor aantrekkingskracht, een betere sfeer en beleefbaarheid van het plein. Daarnaast kan het gebruikt worden door spelende kinderen.

Van harte welkom!

Iedereen die het leuk vindt om de officiële opening bij te wonen is van harte welkom op donderdag 8 juni om 9.15 uur op het Raadhuisplein.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Communicatie via telefoonnummer (0341) 56 73 48.