HOME  |  Persberichten  |  Waterkunstwerk gaat Raadhuisplein opsieren

Waterkunstwerk gaat Raadhuisplein opsieren (13-04-2017)

Dit item is verlopen op 31-05-2017.

ERMELO - Vanaf 10 juni zal het Raadhuisplein van Ermelo opgesierd worden door een waterkunstwerk bestaande uit twee grote fonteinen en acht zogenaamde ‘bedriegertjes’. Dit waterelement maakt onderdeel uit van de nieuwe inrichting van de Stationsstraat en Raadhuisplein en wordt gefinancierd uit een restbudget van het Centrumplan. De aanleg van de fonteinen zal plaatsvinden van 1 mei t/m 9 juni.

De afgelopen jaren is hard gewerkt om het centrum op te knappen. Zo hebben de Stationsstraat, het Pauwenplein en het Raadhuisplein een grote metamorfose ondergaan. Gemeente Ermelo is trots op de levendige en attractieve uitstraling die is gerealiseerd. Sinds het najaar van 2016 vindt de wekelijkse markt plaats op het Raadhuisplein. Dit heeft geleidt tot meer bezoekers en een gezellige sfeer. Om het centrum nòg aantrekkelijker te maken heeft het College van B&W besloten dat het Raadhuisplein voorzien wordt van de genoemde fontein/waterelement.

Aantrekkingskracht, sfeer en beleefbaarheid

Het element vormt een vlak in het plein zodat, als de fontein uitstaat, het plein nog steeds voor andere doeleinden gebruikt kan worden (zoals de wekelijkse markt en diverse evenementen). Gemeente Ermelo heeft de afgelopen periode het ontwerp vastgesteld dat bestaat uit twee grote fonteinen en acht ‘bedriegertjes’. De fonteinen staan symbool voor de pauw, deze komt terug in het logo van de gemeente Ermelo. De bedriegertjes zorgen voor een speels karakter. Het totale waterelement zorgt voor aantrekkingskracht, een betere sfeer en beleefbaarheid van het plein. Daarnaast kan het gebruikt worden door spelende kinderen.

Tijdelijke verschuiving van de weekmarkt

De aanleg van het waterelement zorgt er automatisch voor dat de wekelijkse markt een aantal keren op een andere locatie zal plaatsvinden. Voor bezoekers zal dit geen onbekende locatie zijn,  aangezien deze zal verschuiven naar haar oude plek op de Markt naast het gemeentehuis. Het gaat dan om de volgende dinsdagen: 2, 9, 16, 23 en 30 mei. Op 6 juni zijn de werkzaamheden dusdanig ver afgerond dat de markt weer gewoon kan plaatsvinden op het Raadhuisplein.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Communicatie van de gemeente Ermelo via telefoonnummer (0341) 56 71 79.