HOME  |  Persberichten  |  Verzoek financiële ondersteuning participatie zonnepark Schaapsdijk geen optie voor gemeente

Verzoek financiële ondersteuning participatie zonnepark Schaapsdijk geen optie voor gemeente (02-03-2020)

Dit item is verlopen op 13-04-2020.

ERMELO - Het college van B&W besluit energiecoöperatie Veluwe-Energie niet financieel te ondersteunen voor het verwerven van aandelen in het project Schaapsdijk. De coöperatie had de gemeente hierom verzocht. De gemeente vindt dit echter geen haalbare optie.

Energiecoöperatie Veluwe-Energie heeft verkend op welke wijze zij kan participeren in het zonneveld Schaapsdijk van ontwikkelaar Solar Century. De uitkomst is dat zij dat alleen kan als de gemeente bereid is om een bijdrage te leveren, dan wel een garantie af te geven voor het nemen van 20% aandelen.

Uit analyse van het business model van dit zonnepark blijkt dat aandelen pas op lange termijn rendement  opleveren. Dit betekent dat er niet of nauwelijks financiële ruimte is voor dividend en/of aflossing van het financieringsbedrag aan de gemeente. Het college vindt het daarom geen optie om op dit moment financiële ondersteuning te bieden.

Sinds 2016 geeft de gemeente Ermelo uitvoering aan het programma Duurzaamheid. Energiecoöperatie Veluwe-Energie is in 2018 met een eenmalige subsidie van de gemeente opgericht voor projecten met duurzame opwek van energie.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met team communicatie van de gemeente Ermelo, via telefoonnummer (085) 110 82 64.