HOME  |  Persberichten  |  Van shakefiets tot bijvriendelijke bloemen

Van shakefiets tot bijvriendelijke bloemen (11-04-2019)

Dit item is verlopen op 22-05-2019.

ERMELO - Op zaterdag 11 mei kleurt ’t Weitje in Ermelo nog groener tijdens het Huis & Tuin Event Ermelo. Voor de derde keer op rij vindt dit duurzame evenement plaats. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen inwoners uit Ermelo en omgeving op deze sfeervolle markt alles ontdekken over duurzaam wonen, leven en genieten. Het evenement is gratis te bezoeken en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Ermelo in samenwerking met duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

Op 11 mei is er van alles te beleven in het centrum van Ermelo. Op het Huis & Tuin Event worden bezoekers ondergedompeld in mogelijkheden van duurzaam leven. Bedrijven uit de omgeving presenteren hun aanbod, van woningisolatie tot moderne compostkratten voor in de tuin. Door demonstraties maken bezoekers kennis met duurzame mogelijkheden voor de ideale woonsituatie.

Shakefiets

De markt is niet alleen informatief, maar ook erg gezellig. Spring bijvoorbeeld op de shakefiets en trap je eigen groene smoothie bij elkaar. Daarnaast kun je onder het genot van muziek genieten van klimaatneutrale cappuccino. Wie neerstrijkt op het terras kan zich te goed doen aan vegan snacks. Speciaal voor kinderen zijn er leuke activiteiten, zoals het timmeren van je eigen fantasiedier.

Inwoners die hun huis duurzamer willen inrichten kunnen interieuradvies krijgen over o.a. het gebruik van refurbished meubels. Ook is er energieadvies van een onafhankelijk adviseur. Daarnaast wordt duidelijk wat klimaatverandering betekent voor de toekomst.  

Bijvriendelijk bloemetje

Als kers op de taart krijgen bezoekers van de gemeente Ermelo een bijvriendelijk bloemetje mee naar huis. Deze zijn speciaal voor het evenement gekweekt door de Bloemenhof van ’s Heerenloo. Daarbij gebruiken ze geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest.

Unieke gelegenheid

Het Huis & Tuin Event is een verrassende markt die alleen in Ermelo plaatsvindt. Ook in de organisatie wordt rekening gehouden met het milieu. Zo bestaat de stroomvoorziening uit een aggregaat op biodiesel gemaakt van o.a. gerecycled frituurvet. ’t Weitje is gratis toegankelijk en goed te combineren met een bezoek aan de Molendag.

Meer informatie is te vinden op www.veluweduurzaam.nl/huistuinevent-ermelo


Neem voor meer informatie contact op met Sebastiaan van der Hoeven van Veluwe Duurzaam, via 0525-701015 of js.vanderhoeven@veluweduurzaam.nl.