HOME  |  Persberichten  |  Twee nieuwe besmettingen met coronavirus in gemeente Ermelo

Twee nieuwe besmettingen met coronavirus in gemeente Ermelo (12-03-2020)

Dit item is verlopen op 31-03-2020.

ERMELO – Bij twee inwoners van de gemeente Ermelo is vandaag besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. De patiënten zitten in thuisisolatie. Er is in beide gevallen een link met een andere patiënt in Nederland.

GGD Noord- en Oost-Gelderland onderzoekt met wie de patiënten contact hebben gehad (contactonderzoek). Contacten van de patiënt worden door de GGD benaderd en krijgen instructies over wat zij moeten doen. Krijgen deze contacten klachten die passen bij het nieuwe coronavirus? Dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op dit virus.

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

  • was uw handen regelmatig en goed,
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog,
  • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg, 
  • Geen handen meer schudden.

Vragen en informatie

Kijk op de website van de rijksoverheid www.rijksoverheid.nl/coronavirus of de website van het RIVM www.rivm.nl voor alle vragen en actueel nieuws.

Heeft u hierna nog een vraag?

Bel de landelijke informatielijn van de overheid: 0800 1351
Om wachttijden te voorkomen vragen wij u eerst op genoemde websites te kijken of uw vraag hier beantwoord wordt.


Noot voor de redactie: Verdere informatie over persoonsgegevens worden i.v.m. de privacy niet verstrekt. Mocht er meer informatie komen dan vermelden we dit op onze website.