HOME  |  Persberichten  |  Tijdelijke huisvesting op terrein aan de Beemdweg

Tijdelijke huisvesting op terrein aan de Beemdweg (03-12-2019)

Dit item is verlopen op 15-01-2020.

ERMELO – Op 13 november 2019 heeft de gemeenteraad van Ermelo besloten dat er tijdelijke woningen komen op het terrein aan de Beemdweg 17. De gemeente is al langer op zoek naar geschikte plekken voor het bouwen van tijdelijke huisvesting om de druk op de woningmarkt te verminderen. De gemeente Ermelo heeft de grond gekocht en woningcorporatie UWOON plaatst hier tijdelijke woningen.

Verminderen van druk op de woningmarkt

Op het terrein komen woningen voor een periode van 15 jaar. De woningen zijn bedoeld voor jongeren tot 28 jaar en voor mensen die door omstandigheden woonruimte zoeken. In Ermelo is de woningnood onder deze doelgroep groot.  Het plaatsen van tijdelijk extra woningen past binnen de doelstelling van de gemeente om de druk op de woningmarkt te verminderen.  Daarbij wordt specifiek ingezet op woningen voor doelgroepen die het meeste last hebben van de lange wachttijd voor een sociale huurwoning. Dat zijn jongeren die starten op de woningmarkt en woningzoekenden die door omstandigheden dringend op zoek zijn naar een woning.

Ontwerp samen met direct omwonenden

Direct omwonenden zijn al per brief geïnformeerd over de plannen. Voor hen wordt op korte termijn een bewonersavond georganiseerd. Bewoners worden daar persoonlijk geïnformeerd en kunnen hun vragen stellen. De gemeente Ermelo en UWOON willen samen met bewoners een ontwerp maken voor de inrichting van het terrein en de tijdelijke woningen die er komen.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjan Kiewiet, projectcommunicatieadviseur via telefoonnummer (085) 110 82 65.