HOME  |  Persberichten  |  Tijdelijk startersleningen beschikbaar middels loting

Tijdelijk startersleningen beschikbaar middels loting (26-01-2017)

Dit item is verlopen op 15-02-2017.

ERMELO - De gemeente heeft besloten op korte termijn twee startersleningen te gaan verstrekken middels loting onder potentiële starters op de woningmarkt. Medio 2016 werd de uitgifte van deze leningen tijdelijk stopgezet omdat het fonds hiervoor uitgeput dreigde te raken. Op dit moment is er weer budget voor in ieder geval twee startersleningen. Omdat dit minder is dan in het verleden, is besloten de toekenning te doen op basis van loting, in plaats van door het principe ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’.

Op maandag 30 januari zal er via de communicatiekanalen van de gemeente gestart worden met de aankondiging voor de inschrijving op de startersleningen. Er kan dan drie weken lang gereageerd worden, waarna de burgemeester tijdens een openbare bijeenkomst de loting zal verrichten. Er is op dit moment in ieder geval geld beschikbaar voor twee leningen, maar het is niet uitgesloten dat dit aantal nog wat zal toenemen tot drie of vier.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sjef Oerlemans via telefoonnummer 06 53 39 29 67.