HOME  |  Persberichten  |  Subsidie Wijk van de Toekomst aangepast voor bewoners die al vergaande isolatiemaatregelen hebben genomen

Subsidie Wijk van de Toekomst aangepast voor bewoners die al vergaande isolatiemaatregelen hebben genomen (21-10-2019)

Dit item is verlopen op 31-12-2019.

ERMELO – De gemeente Ermelo heeft subsidie gekregen van de provincie Gelderland voor bewoners van de Wijk van de Toekomst, een deel van wijk West. Deze subsidie is bedoeld om de woningen aardgasvrij te maken. Sommige bewoners hebben al geïnvesteerd in vergaande isolatiemaatregelen. Zij hebben nu te beperkte financiële ruimte om verdere maatregelen te nemen. De gemeente heeft daarom begin vorige maand aan de provincie gevraagd de subsidie hierop aan te passen. Begin oktober is deze aanpassing door de provincie goedgekeurd.

Dit betekent dat particuliere woningeigenaren die vanaf 1 oktober 2018 vergaande isolatiemaatregelen hebben genomen, met terugwerkende kracht voor de helft van de kosten hun aardgasvrije budget kunnen inzetten. Voorwaarde is wel, dat het geld dat daarmee beschikbaar komt, weer wordt ingezet voor een volgende maatregel. 

Subsidieregeling treedt 1 februari 2020 in werking

De hele subsidieregeling treedt 1 februari 2020 in werking. Vanaf dan kunnen bewoners in de Wijk van de Toekomst daadwerkelijk met hun aardgasvrije budget aan de slag.  Zij kunnen dan bijvoorbeeld een digitale woningopname doen en een isolatieadvies op maat krijgen. Bewoners worden nog geïnformeerd over hoe alles precies in zijn werk gaat.

In de wijk van de toekomst werken we samen

In de wijk van de toekomst werken we samen met bewoners en betrokken partijen aan de realisatie van een aardgasvrije wijk. Er is een bewonerswerkgroep die actief meedenkt over het hele proces en onderzoek doet naar verschillende verwarmingsmogelijkheden. Daarbij stellen ze kritische vragen over de kosten, de gebruiksvriendelijkheid en de planning. Meer lezen van over de wijk van de toekomst kan op www.ermelo.nl/wijkvandetoekomst.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Moniek Winters, via telefoonnummer (085) 110 82 46.