HOME  |  Persberichten  |  Start werkzaamheden Verkeersveilig, Vitaal en Duurzaam Kerkdennen

Start werkzaamheden Verkeersveilig, Vitaal en Duurzaam Kerkdennen (09-04-2020)

ERMELO - Gisteren is het bouwbord geplaatst op het bedrijventerrein Kerkdennen. Gewoonlijk een feestelijk moment met alle betrokkenen om de start van een bouwproject af te trappen. Wethouder Van der Velden is erg blij dat de werkzaamheden ondanks de corona maatregelen toch van start gaan en overhandigde symbolisch een miniatuurversie van het bouwbord  aan de voorzitter van de bedrijvenkring Ermelo, mevrouw Jolande Combee-Paulus. “Natuurlijk is het jammer dat de gezamenlijke aftrap er nu niet inzit, maar naleving van de regels staat voorop. Ondanks de stikstofproblemen en ondanks de coronacrisis kan het project toch starten en is het een voorbeeldproject met een eigentijdse aanpak. Erg mooi om te zien hoe er juist nu toch kan worden gewerkt aan een toekomstgericht Kerkdennen.”

Verkeersveilig, Vitaal en Duurzaam
Kerkdennen is het oudste bedrijventerrein van Ermelo. Het is een bedrijventerrein met betrokken ondernemers. Samen met die ondernemers gaat de gemeente maatregelen nemen voor verbetering van het bedrijventerrein. We leggen onder andere een regenwaterriool aan, nieuw asfalt en parkeervakken. De maatregelen gericht op verkeersveiligheid, vitaliteit en duurzaamheid maken het bedrijventerrein weer toekomstbestendig.

Primeur voor Ermelo
Voor de gemeente is minimale uitstoot van stikstof tijdens de werkzaamheden erg belangrijk. Aannemingsmaatschappij Van Gelder had hiervoor het beste plan. Zij gaat dan ook de werkzaamheden op het bedrijventerrein uitvoeren. Zij gebruikt hiervoor veel elektrisch materieel waardoor de uitstoot van stikstof beperkt blijft. Uniek in het project is de inzet van de elektrische rupskraan van 8 en 15 ton. Deze draait volledig elektrisch en wordt voor het eerst in Nederland gebruikt. Een primeur dus voor Ermelo!

De planning van de werkzaamheden
Van Gelder start dinsdag 14 april 2020 met de werkzaamheden. De werkzaamheden duren tot eind juli 2020. Helaas is het nu niet mogelijk een informatiebijeenkomst te houden voor ondernemers, aanwonenden en overige betrokken. De aannemer stuurde daarom naar direct betrokkenen een uitgebreide brief met informatie over de werkzaamheden, planning en contactmogelijkheden.

Alle informatie over de werkzaamheden is ook te lezen op www.ermelo.nl/kerkdennen.