HOME  |  Persberichten  |  Schikking faillissement voormalige Muziekschool Noordwest Veluwe

Schikking faillissement voormalige Muziekschool Noordwest Veluwe (11-02-2019)

Dit item is verlopen op 31-03-2019.

ERMELO – De gemeenten van de Noordwest Veluwe hebben een schikking getroffen met de curator in het faillissement van de  Muziekschool Noordwest Veluwe. In 2013 heeft de rechter het faillissement uitgesproken over de muziekschool.

Verzelfstandiging en faillissement

Tot 2011 waren de gemeenten op de Noordwest Veluwe gezamenlijk eigenaar van de muziekschool. Nadat de organisatie zelfstandig werd hebben de gemeenten zich garant gesteld voor uitkerings-verplichtingen aan medewerkers. Twee jaar later heeft de Rechtbank het faillissement uitgesproken over de Muziekschool Noordwest Veluwe. De curator van de muziekschool legde vervolgens een vordering neer bij de betrokken gemeenten en eiste het maximale bedrag waarvoor de gemeenten garant konden staan, namelijk €3.352.549,60.

Schikking

De gemeenten hebben vervolgens aan de curator laten weten niet tot betaling over te gaan. De garantieovereenkomst was volgens hen juist bedoeld om een faillissement te voorkomen en bovendien niet van toepassing in een faillissementssituatie. Verder waren de gemeenten van mening dat de Muziekschool de bedrijfsvoering onvoldoende had aangepast aan veranderende omstandigheden.

In de zomer van 2018 heeft de curator de gemeenten gedagvaard en zijn claim bijgesteld tot een bedrag van €243.000. De gemeenten hebben vervolgens onderzocht hoe zij met de vordering konden omgaan. Een procedure starten is voor de gemeenten kostbare en tijdrovende aangelegenheid daarnaast is er een gezamenlijke behoefte het dossier af te sluiten. Er is vervolgens een schikking getroffen van € 100.000, waarbij het aandeel van Ermelo € 18.600, bedraagt.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Moniek Winters, via telefoonnummer 085 110 82 46.