HOME  |  Persberichten  |  Proef met thuisbezorging van reisdocument en rijbewijs

Proef met thuisbezorging van reisdocument en rijbewijs (12-04-2018)

Dit item is verlopen op 31-05-2018.

Ermelo – De gemeente Ermelo start met een proef om paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen te laten bezorgen. De reisdocumenten en rijbewijzen kunnen tegen een vergoeding in het hele land bezorgd worden. De gemeente Ermelo wil hiermee haar dienstverlening voor inwoners verder verbeteren.

Een inwoner die een nieuw reisdocument nodig heeft, hoeft nog meer één keer naar de publieksbalie van het gemeentehuis: alleen voor de aanvraag. Het speciaal bevoegde bedrijf Dynasure bezorgt het document.
De bezorgservice geldt voor een paspoort, identiteitskaart, zakenpaspoort, tweede paspoort en rijbewijs. Het reisdocument kan thuis, op het werk of op een ander adres  worden afgeleverd. Bezorgen in de avond of op zaterdag is ook mogelijk. De kosten voor de bezorgservice zijn € 12,75.

Voordelen

De voordelen van het bezorgen zijn dat inwoners niet naar het gemeentehuis hoeven te komen om het reisdocument op het halen. Daarnaast kunnen zij zelf bepalen op welke dag, tijdstip en plaats het document wordt bezorgd. Het enige wat de klant hoeft te doen is zelf op de bezorglocatie aanwezig te zijn om het document, na identificatie, in ontvangst te nemen.

Bezorging

Dynasure bezorgt het reisdocument. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het veilig afgeven van waardevolle producten en in het vaststellen van iemands identiteit. Dynasure regelt rechtstreeks met de klant de bezorgafspraak. De klant wordt door e-mail, sms of telefonisch op de hoogte gehouden over de komst van de bezorger. Die controleert de identiteit van de Ermeloër en neemt het oude document in voor vernietiging.
De kosten € 12,75 die het bedrijf maakt voor deze bezorgdienst worden doorberekend aan de klant die hiervan gebruik maakt.

Meer informatie is te vinden op www.reisdocumenten-bezorgen.nl.  Of er kan contact worden opgenomen met het gemeentelijke informatienummer (0341) 56 73 21.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mylène van Setten, team communicatie Ermelo (085) 110 82 43.