HOME  |  Persberichten  |  Ontwikkeling woningbouwlocatie De Driesprong door BEMOG Projektontwikkeling B.V.

Ontwikkeling woningbouwlocatie De Driesprong door BEMOG Projektontwikkeling B.V. (16-11-2017)

Dit item is verlopen op 31-12-2017.

ERMELO – Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten  akkoord te gaan met een aanbod van Bemog Projektontwikkeling B.V. uit Zwolle voor De Driesprong. Het gaat hier om  een nieuwbouwwijk van  70 woningen in het gebied tussen de Hamburgerweg, Van Strijlandweg, Oude Telgterweg en Heidelaan.

Op 12 oktober heeft de gemeenteraad van Ermelo het bestemmingsplan De Driesprong vastgesteld. BEMOG is samen met UWOON onder de naam ‘Driesprong ontwikkeling B.V.’  eigenaar van een groot deel van het plangebied; het terrein van voormalig verhuisbedrijf Van Beek. BEMOG heeft de gemeente  een voorstel gedaan voor de ontwikkeling van de volledige Driespronglocatie. Het college heeft op 24 oktober jl. besloten  met het voorstel akkoord te gaan. In dit voorstel wordt de hele nieuwe wijk volledig gasloos en nul-op-de-meter ontwikkeld. Dit past in de duurzaamheidsambitie van de gemeente Ermelo om in 2030 energieneutraal te zijn. BEMOG maakt daarbij met UWOON afspraken voor de ontwikkeling van de door de gemeente gewenste 24 sociale huurwoningen in het plan.

Bij de ontwikkeling van De Driesprong is gekozen voor een dorps karakter met daarin een afwisseling van woningtypen en prijsklassen. Er zijn 12 mantelzorgwoningen en 12 grondgebonden sociale huurwoningen voorzien in het plan. Daarnaast komt er een goede mix van rij-, twee-onder-een-kap- en vrijstaande koopwoningen.  Bij het opstellen van de plannen is nadrukkelijk ook gekeken naar bomen en groen. In de impressie van BEMOG is weergegeven hoe de wijk er ongeveer komt uit te zien. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2018 gestart kan worden met de bouw. Eind 2018 zullen dan de eerste woningen worden opgeleverd.

Geïnteresseerden voor een koopwoning kunnen zich alvast melden op: www.wonenindedriesprong.nl


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Moniek Winters via telefoonnummer (0341) 56 73 48.