HOME  |  Persberichten  |  Ontheffingen voor kwalitatieve verbeteringen Kerklaan / Postlaantje

Ontheffingen voor kwalitatieve verbeteringen Kerklaan / Postlaantje (12-07-2018)

Dit item is verlopen op 30-09-2018.

ERMELO – Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om enkele ontheffingen te verlenen van het bestemmingsplan Kerklaan / Postlaantje voor de voorgestelde bouwplannen van UWOON. Enige tijd geleden werd duidelijk dat er verschillen zaten in de bouwplannen en het bestemmingsplan. Het college verleent de ontheffingen vanuit de overtuiging dat de afwijkingen een kwalitatieve verbetering zijn.

Zo wordt bijvoorbeeld de daklijn aangepast om de zonnepanelen beter aan het zicht te onttrekken en wordt een al geplande uitbouw aan het Postlaantje naar het midden van het pand gesitueerd.

Het college is niet gelukkig met het verzoek van UWOON om de plannen aan te passen en heeft dit hen ook laten weten. Het ontwerpbestemmingsplan was reeds opgesteld door UWOON zelf, de raad heeft nog maar net ingestemd en er wordt al gevraagd om aanpassingen. Echter zoals aangegeven kiest het college voor de kwaliteitsverbetering boven het proces in dit geval.


Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Moniek Winter via telefoonnummer (085) 110 82 46.