HOME  |  Persberichten  |  Onderzoek naar gezondheidseffecten formaldehyde en fijnstof in omgeving ’t Trefpunt afgerond

Onderzoek naar gezondheidseffecten formaldehyde en fijnstof in omgeving ’t Trefpunt afgerond (15-04-2019)

Dit item is verlopen op 31-05-2019.

ERMELO - Het college van burgemeester en wethouders heeft afgelopen week kennis genomen van de uitkomsten van een aanvullend onderzoek in de directe woonomgeving van Presswood International B.V. Aanleiding hiervoor waren diverse klachten en geuite zorgen over formaldehyde en fijnstof. De eindconclusie van het onderzoek is dat er geen schadelijke gezondheidseffecten te verwachten zijn door blootstelling aan de stoffen. Wel is er sprake van hinder.

Het aanvullende onderzoek is uitgevoerd door ODRA/ODNV in samenwerking met de GGD en is een vervolg op het Telefonisch Leefsituatie Onderzoek een jaar eerder. Dit onderzoek werd gehouden n.a.v. klachten over geluid, stank en fijnstof die mogelijk werden veroorzaakt door Tomassen Duck-To B.V., Gerbuvet Vetsmelterij BV, Mouw Maalderij BV en Presswood International B.V.

Omwonenden die zich hebben aangemeld voor een bijeenkomst worden binnenkort uitgebreid nader geïnformeerd over de uitkomsten, waarvan zij het rapport inmiddels ook ontvangen hebben.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Moniek Winters via telefoonnummer 085 110 82 46.