HOME  |  Persberichten  |  Onderzoek naar behoefte tijdelijke huisvesting in Ermelo

Onderzoek naar behoefte tijdelijke huisvesting in Ermelo (11-01-2018)

Dit item is verlopen op 28-02-2018.

ERMELO - De gemeente heeft recent een onderzoek laten uitvoeren naar de behoefte aan tijdelijke huisvesting in Ermelo. Daaruit is naar voren gekomen dat deze behoefte vooral ligt bij jonge starters met een laag inkomen (250-500), jongeren met een zorgvraag en mensen die vanuit een zorginstelling willen doorstromen naar een gewone woning (>60) en mensen met  een  dringende woonvraag (circa 300). Naar verwachting komen er eind 2018 ruim 40 tijdelijke woningen voor spoedzoekers beschikbaar op de locatie van het HenriĆ«tte van Heemstrahuis.

In juni 2016  heeft de gemeente zichzelf tot doel gesteld om 100 tijdelijke, betaalbare woonruimtes te  realiseren. Uit het nu uitgevoerde onderzoek door de Huischmeesters blijkt dat de behoefte groter is. Dit vraagt om een zorgvuldige inzet van de tijdelijke woningen die beschikbaar komen voor de meest urgente groepen, maar ook om een goede mix van bewoners met een verschillende achtergrond. Het organiseren van sociaal beheer en een goed werkende woon-zorgcoƶrdinatie zijn daarbij belangrijke voorwaarden.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Moniek Winters via telefoonnummer (0341) 56 73 48.