HOME  |  Persberichten  |  Ondernemers binnenkort aan de slag met concrete plannen

Ondernemers binnenkort aan de slag met concrete plannen (31-08-2017)

Dit item is verlopen op 30-09-2017.

ERMELO – Het college van burgemeester en wethouders heeft afgelopen dinsdag ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan voor Strand Horst. Het bestemmingsplan maakt gewenste toekomstige ontwikkelingen van ondernemers planologisch mogelijk. De ondernemers kunnen binnenkort hun wensen om gaan zetten naar concrete plannen. Met de nieuwe ontwikkelingen wordt het recreatiegebied aantrekkelijker en  kunnen er gedurende het gehele jaar activiteiten aangeboden worden. Ook voor de strandgasten blijft het gebied interessant en ontstaat er een meer gevarieerd aanbod.

Lodges bij Telstar Surf, vakantieappartementen boven Bellini’s en Wok Inn, drijvende vakantiewoningen in de jachthaven, kleine uitbreiding bij Fundustry voor dagrecreatie en het realiseren van een evenementenhal en hotel met aanverwante functies naast het pontje worden zo mogelijk gemaakt. Ook de gewenste  natuurontwikkeling bij het Groene Kruispunt maakt onderdeel uit van de plannen. Op de projectwebsite is een impressie weergegeven van de mogelijke nieuwe plannen in het gebied.

De gemeente is weer een stap verder met de gewenste ontwikkelingen voor Strand Horst. Na de vaststelling van het Masterplan in mei vorig jaar is er afgelopen tijd gewerkt aan het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan. Het ontwerp bestemmingsplan wordt gedurende 6 weken (van 7 september tot en met 19 oktober) ter inzage gelegd. Tijdens die periode kan een ieder zijn of haar reactie kenbaar maken.

Op 3 oktober wordt er een inloopavond georganiseerd, waarbij de gemeente het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan aan geïnteresseerden presenteert waarbij er vragen gesteld kunnen worden. 


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Communicatie via telefoonnummer (0341) 56 73 48.