HOME  |  Persberichten  |  Nieuwe maatregelen voor verhoging verkeersveiligheid Sportlaan

Nieuwe maatregelen voor verhoging verkeersveiligheid Sportlaan (09-05-2017)

Dit item is verlopen op 06-06-2017.

ERMELO – Op donderdag 11 mei zal de gemeente Ermelo de gele verf op het wegdek van de Sportlaan – bij de uitgang van DVS ‘33 – verwijderen.  Er zal geen nieuwe kleur worden aangebracht, dit in tegenstelling tot eerdere voornemens. De afgelopen weken bleek, tot drie keer toe, dat een geverfd wegvlak op deze locatie blijkbaar uitnodigt tot vandalisme, toen graffitispuiters hier voor bekladding hadden gezorgd. Daarmee is ook een andere kleur geen toekomstbestendige oplossing.

De gemeente heeft de locatie als gevaarlijk verkeerspunt aangemerkt naar aanleiding van meerdere verkeersincidenten; zowel ongevallen als gevaarlijke situaties. Meldingen uit de wijk ondersteunden de noodzaak om hier iets te doen aan de verkeersveiligheid. De meest optimale vorm van het creëren van attentiewaarde is het kleuren van het wegdek in een opvallende kleur. De aangebrachte gele kleur was echter dusdanig fel dat dit terecht tot klachten van aanwonenden leidde. Hierop werd besloten het vlak in een zandkleur over te spuiten. Echter voordat men hier uitvoering aan kon geven, bleek dat het geverfde wegdek vandalismegevoelig was, en is besloten tot het verwijderen van de kleur.

De witte markeringsstrepen blijven wel bestaan en ook wordt er gekeken naar een extra aanduiding eerder op de weg om de attentiewaarde te verhogen.

/////////////////////////////

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Communicatie via telefoonnummer 0341-567179