HOME  |  Persberichten  |  Nieuwe looproute naar centrumgebied Ermelo

Nieuwe looproute naar centrumgebied Ermelo (18-02-2019)

Dit item is verlopen op 31-03-2019.

ERMELO – De gemeente Ermelo wil de looproute vanaf het parkeerterrein aan de Groeneweg naar het centrumgebied optimaal verbeteren. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten tot de aanleg van een ‘natuurlijk’ voetpad zodat inwoners en bezoekers van Ermelo duidelijk en veilig naar het centrum worden geleid.

Vanzelfsprekende route

Er is een ontwerp gemaakt dat goed aansluit op de vernieuwde inrichting van het centrumgebied door het gebruik van dezelfde materialen, zoals klinkers en lichtmasten. Zo wordt een natuurlijke optimale looproute van het parkeerterrein Groeneweg naar de Stationsstraat gecreëerd in dezelfde stijl als het centrum van Ermelo.

Planning

Het voetpad moet voor 1 juli 2019 gerealiseerd zijn. Dat is voor de start van de zomervakantie, zodat met name ook de toeristen hun weg naar het centrum gemakkelijk kunnen vinden. De grond van een deel van het beoogde voetpad is niet van de gemeente. De gemeente is wel met de eigenaar in gesprek over de aankoop van de grond. Het ligt in de lijn der verwachting dat dit geen vertraging voor de planning oplevert.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Moniek Winters via telefoonnummer 085 110 82 46.